Πολιτική

Tα νέα δεδομένα αναδείχθηκαν σε συνάντηση του Κ.Γαβρόγλου με το τμήμα παιδείας ΝΕ Σύριζα Κιλκίς

Από το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 ο όρος «ΤΕΙ Κιλκίς», είτε «σκέτος» είτε ως «παράρτημα Κιλκίς ΤΕΙ Μακεδονίας» (έδρα τα Σέρρας), θα αποτελεί παρελθόν.

Και τούτο διότι δρομολογήθηκε οριστικώς η συγχώνευση όλων των γειτονικών ΤΕΙ με το υπό ίδρυσιν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Στο υφιστάμενο τμήμα σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης το εν λόγω αντικείμενο θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από ανάλογο στο πλαίσιο πλέον του ΔΠΕ με αντικείμενο τον διευρυμένο σχεδιασμό ή «ντηζάιν» γενικότερα.

Συγχρόνως προβλέπεται η πλαισίωσή του από οκτώ καθηγητές πανεπιστημίου.

Τα ανωτέρω γνωστοποιήθηκαν μετά την συνάντηση αντιπροσωπείας του τμήματος παιδείας της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόβλου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29.8.18, στο γραφείο του κ. Γαβρόγλου.

Η κιλκισιώτικη αντιπροσωπεία κατέθεσε στον υπουργό σειρά προτάσεων, όπως:

-Ιδρυση δευτέρου τμήματος, που θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Κιλκίς, πάντα στο πλαίσιο του ΔΠΕ, με αντικείμενο την διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

-Μετατροπή του ανεγειρόμενου κτιρίου, που προοριζόταν γιά το γηροκομείο Κιλκίς σε φοιτητική εστία.

-Σύνδεση του κτιρίου του ΤΕΙ με το δίκτυο φυσικού αερίου.

-Χρήση του ουδέποτε χρησιμοποιηθέντος από την κτηνιατρική υπηρεσία κτιρίου των Καστανέων, ως χώρου λειτουργίας των εργαστηρίων των τμημάτων του νέου φορέα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Κιλκίς.

Μιλώντας στον «Μαχητή» ο συντονιστής της ΝΕ/ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κεσίδης, δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας αντιμετώπισε με ενδιαφέρον τις προτάσεις της κιλκισιώτικης αντιπροσωπείας και επιφυλάχθηκε να αναρτήσει μόλις κατατεθεί ο πλήρης φάκελλος.

Την αντιπροσωπεία του τμήματος παιδείας της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ συγκροτούσαν οι κ. Κεσίδης και τα μέλη Αριστείδης Παπαδόπουλος και Τάκης Αγαθόπουλος.

Στην συνάντησή της με τον υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόγλου παρέστησαν, ακόμη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Κιλκισιώτης βουλευτής α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης (γνωστή η προσωπική παρέμβασή του στο θέμα του ΤΕΙ Κιλκίς), το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Ρογδάκη και η πρώην βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]