Αγροτικά

Συμβολικώς αποκλεισμός του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων από αγροτοκτηνοτρόφους Παιονίας

Στις κινητοποιήσεις τις οποίες είχαν προαναγγείλει με δηλώσεις στον «Μαχητή» δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν, προχωρούν εν τέλει σήμερα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Παιονίας, διαμαρτυρόμενοι γιά την κατάσταση που επικρατεί στον παραγωγικό κόσμο λόγω της κυβερνητικής πολιτικής.

Γιά τον σκοπό αυτό θα διοργανώσουν πορεία διαμαρτυρίας με αγροτικά οχήματα ξεκινώντας από την περιοχή του Πολυκάστρου διασχίζοντας την κύρια οδική αρτηρία της πόλης, την Μεγάλου Αλεξάνδρου κατευθυνόμενοι μέσω της παλαιάς εθνικής οδού στην περιοχή του τελωνείου των Ευζώνων.

Μία περιοχή, που συνδέεται αμέσως με τις αγροτικές κινητοποιήσεις και στην περιοχή της οποίας είχε διαμορφωθεί ένα από τα «μπλόκα» των αγροτών στις περυσινές αγροτικές κινητοποιήσεις με σημαντική συμμετοχή.

Οπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής επιθυμούν μέσα από αυτήν την διαμαρτύρια και τον συμβολικό αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού στον οποίο ενδεχομένως να προχωρήσουν να εκφράσουν την αγανάκτηση και την οργή τους γιά το γεγονός, ότι τίποτε ουσιαστικώς δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τα δεδομένα των περυσινών κινητοποιήσεων και των υποσχέσεων που είχαν δοθεί από κυβερνητικής πλευράς.

«Τουναντίον» συνέχισε «έχουν προκύψει και νέα αρνητικά δεδομένα όπως αυτά που αφορούν τον τρόπο επιμερισμού των εξισωτικών αποζημιώσεων και του αποκλεισμού από αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ αγροτών που δεν διαθέτουν ασφαλιστικη ενημερότητα λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εξ αιτιας της οικονονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια». Και κατέληξε:

«Ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση θα κατανοήσει ότι η κατάσταση στον παραγωγικό κόσμο είναι σε οριακό επίπεδο και ότι τίθεται πλέον θέμα επιβίωσής του, και θα πρέπει να μεταβάλλει την αντιμετώπισή του στους τομείς που τον αφορούν, όπως γιά παράδειγμα την φορολογική και ασφαλιστική αντιμετώπισή του, ούτως ώστε να μην καταφεύουν μέσα στον Χειμώνα και υπό δύσκολες συνθήκες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η συγκέντρωση των διαδηλωτών αναμένεται να πραγματοποιηθεί πέριξ τις 10.30 το πρωί στην πόλη του Πολυκάστρου και μισή ώρα αργότερα περίπου να καταλήξει στην περιοχή του τελωνειου των Ευζώνων.

Περισσότερα

Η Επιμορφωτική Κιλκίς θα υλοποιήσει στο Πολύκαστρο ενημερωτική δράση για την Ανάπτυξη Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων ΜΜΕ

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. – Κ.Δ.Β.Μ., (Ανάδοχος Έργου) σε συνεργασία με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.) […]

Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]