Αγροτικά

Συμβολική κατάληψη των γραφείων Θεσσαλονίκης του ΟΠΕΚΕΠΕ από αγροτοκτηνοτρόφους ΠΕ Κιλκίς

Ομάδα αγροτοκτηνοτρόφων από την περιοχή της Παιονίας μελών του ομώνυμου συλλόγου, αποτελουμένη από τους Θωμά και Μάκη Καρυπίδη, Ηλία Παπαχρήστου, Βασίλη Σύγκου και Κωνσταντίνου Χαρτοματσίδη έδωσε το «παρών» στην συνάντηση των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων Κ. Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22.1.22 στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση αποσκοπούσε στο να ενημερωθούν σχετικώς με τα όσα ειπώθηκαν στις πρόσφατες διαδοχικές συναντήσεις των εκπροσώπων τους (επιτροπή αγώνα) με την ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου και υψηλόβαθμου στελέχους του ΟΠΕΚΕΠΕ, γιά θέματα που σχετίζονται κυρίως με το ΑΤΑΚ των χωραφιών ,την ηλεκτρονική καταχώριση μισθωτηρίων και, βεβαίως, γύρω από το κόστος παραγωγής ευρύτερα.

Συζητήσεις, που δεν ικανοποίησαν τους εκπροσώπους των παραγωγών της περιφέρειας μας, οι οποίοι, επιθυμώντας να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους επ’ αυτών αποφάσισαν στην συνάντηση του Τριλόφου να προχωρήσουν για σήμερα Τρίτη 25.1.22, στις 11.30 το πρωί σε μία κινητοποίηση με την μορφή συμβολικής κατάληψης των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Θεσσαλονίκη επί της οδού Γιαννιτσών και την παράδοση ενός σχετικού πορίσματος, την ίδια ώρα, κατά την οποία θα υπάρχει και νέα συνάντηση της επιτροπής αγώνα με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Σπήλιο Λιβανό στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε στον “Μαχητή” ο εισηγητής της πρότασης γιά κατάληψη των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ Βασίλης Σύγκος, αυτή θα πραγματοποιηθεί με την συνδρομή είκοσι τρακτέρ, δέκα από την Παιονία και αντιστοίχου αριθμού από την περιοχή των Γιαννιτσών μαζί με την παρουσία παραγωγών από τις εν λόγω περιοχές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης δήλωσε, ότι η εν λόγω κινητοποίηση «είναι μία κίνηση συμπαράστασης» και παράλληλα υπογράμμισε, ότι από τα αποτελέσματα της συνάντησης των Αθηνών «θα κριθεί και η μελλοντική τους στάση».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]