Κοινωνία

Συμβολική φωταγώγηση της ΛΑΦ Κιλκίς

Με μία περιεκτική εκδήλωσή του στον χώρο προ της λέσχης αξιωματικών φρουράς Κιλκίς ο σύλλογος καρκινοπαθών «Αγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» έστειλε το δικό του μήνυμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29.10.15 έλαβαν μέρος μέλη και φίλοι του συλλόγου. Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κόσμου γιά τον καρκίνο.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
«….Ο μήνας Οκτώβριος, έχει θεσμοθετηθεί από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ως «μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους. Σύμφωνα με στοιχεία υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας, εντοπίζονται περίπου 4.500 νέα περιστατικά.
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ
Το μήνυμα που έστειλαν είναι ότι ο καρκίνος του μαστού είναι μια υπόθεση, η οποία αφορά σε όλες τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση μπορούν πραγματικά να σώσουν ζωές.

Συμβολικώς φωταγωγήθηκε η Λ.Α.Φ. Κιλκίς με ροζ χρώμα σε μία μετατροπή και αυτή σε σύμβολο ελπίδας, συμμετέχοντας και αυτή στο παγκόσμιο πρόγραμμα φωταγώγησης σημαντικών κτιρίων – οροσήμων στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Ο σύλλογος καρκινοπαθών «Αγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» ευχαριστεί πολύ την 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία «Πόντος» για την παραχώρηση του χώρου και για τη βοήθεια που προσέφερε για την επιτυχία της εκδήλωσης».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα