Γενικά

Συμβασιοποιήθηκε το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall)

Υπεγράφη μεταξύ του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Ανέστη Πογέλη και του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας ‘’ Τ & Τ Τεχνικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.’’ Ιωσήφ Δαδάτση εργολαβική σύμβαση ύψους 1.382.267,69€ του έργου ‘’Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημοσίου χώρου για τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου’’.

Η ανάδοχος εταιρία αναλαμβάνει να υλοποιήσει εργασίες ανάπλασης στο παραδοσιακό ιστορικό κέντρο της πόλης του Κιλκίς, οι οποίες θα αναζωογονήσουν τον αστικό ιστό και θα του προσδώσουν μια νέα οπτική, ελκυστική και αισθητικά προσεγμένη, εκσυγχρονίζοντας τις συγκεντρωμένες στο κέντρο διοικητικές, οικονομικές και κοινωνικές λειτουργίες, παράλληλα με την εικόνα της τοπικής αγοράς.

Με διαρθρωθείσα περιοχή παρέμβασης το διοικητικό και οικονομικό κέντρο του Κιλκίς, ήτοι τις οδούς 21ης Ιουνίου, Ελ. Βενιζέλου, Θεσσαλονίκης και Τσιρογιάννη, θα κατασκευαστούν πλακοστρώσεις πεζοδρομίων με πλάκες και λωρίδες γρανίτη, ενώ προβλέπονται φυτεύσεις καλλωπιστικών θάμνων, τοποθέτηση ραμπών ΑμεΑ, οδεύσεων τυφλών και διαβάσεων πεζών, έξυπνες διαβάσεις καθώς και η εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού (φωτιστικά σώματα, κολωνάκια, παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων).

Οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων θα ξεκινήσουν άμεσα, με προτεραιοποίηση στον οδικό κορμό Γ. Καπέτα από οδό Τσιρογιάννη μέχρι την 21ης Ιουνίου, Βενιζέλου από 21ης Ιουνίου μέχρι το Δημοτικό Πάρκο – Κήπο και επί της οδού Λέκκα από 21ης Ιουνίου μέχρι Θεσσαλονίκης και θα ολοκληρωθούν με τις σχεδιασθείσες παρεμβάσεις επί της 21ης Ιουνίου από την οδό Σόλωνος μέχρι την Τσιρογιάννη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα