Γενικά

«Συμπαραστάτης του Δημότη» Παιονίας ο Στέλιος Γκουγκουσίδης

«Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» διαθέτει από την Παρασκευή 1.4.22 ο δήμος Παιονίας, καθώς κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης 31.3.22, μετά από δύο ψηφοφορίες, εξελέγη στο όργανο με την απαιτούμενη πλειοψηφία των τριών πέμπτων ο εκ των δύο υποψηφίων πολιτικός μηχανικός Στυλιανός Γκουγκουσίδης.

Ο κ.Γκουγκουσίδης υπερίσχυσε κατά την δεύτερη ψηφοφορία με 16 ψήφους έναντι εννέα του συνυποψηφίου του Παναγιώτη Δεπούδη.

Υπενθυμίζεται, ότι η εκλογή για το συγκεκριμένο όργανο εκκρεμούσε στον δήμο Παιονίας, καθώς κατά την προηγούμενη προσπάθεια αυτή δεν κατέστη δυνατή.

Υποψήφιος ήταν και πάλι ο προερχόμενος από τον συνδυασμό της σημερινής δημοτικής αρχής, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για την δημοτική ενότητα Πολυκάστρου, Παναγιώτης Δεπούδης.

Μάλιστα, το γεγονός αυτό είχε σταθεί αφορμή να ψυχρανθούν οι σχέσεις του με την δημοτική αρχή και πρακτικώς να αποστασιοποιηθεί από την εμπλοκή του στην εν γένει συμμετοχή του σε όργανα διακυβέρνησης του δήμου.

Αρχικώς στη διαδικασία εκλογής της περασμένης Πέμπτης συμμετέσχον τρεις υποψήφιοι, καθώς, πέραν των προαναφερθέντων, είχε θέσει υποψηφιότητα και ο Χρήστος Συνάνεφης, ο οποίος την απέσυρε λίγο πριν την έναρξη της πρώτης ψηφοφορίας, όπου η διαφορά μεταξύ των δύοι υποψηφίων ήταν οριακή, με τον κ.Γκουγκουσίδη να υπερτερεί του κ.Δεπούδη μόλις κατά μία ψήφο (12 έναντι 11).

Συμβούλιο ένταξης
Στην ίδια συνεδρίαση είχαμε και την εκλογή συμβουλίου ένταξης μεταναστών και προσφύγων στον δήμο Παιονίας.

Πρόεδρος εξελέγη η αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Αξιούπολης Έλενα Λιακοπούλου, με αναπληρώτρια την δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας Μαρία Παλλάνη, μέλη από πλευράς πλειοψηφίας οι Χρήστος Δραγανίδης και Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη και από πλευράς μείζονος μειοψηφίας οι Γεώργιος Παμποράκης και Πλούταρχος Ελευθεριάδης και, τέλος, πέντε από πλευράς δημοτών, στην προκειμένη περίπτωση προερχομένων από την πολυπληθέστερη στον δήμο Παιονίας αλβανική κοινότητα.

Σημειώνεται, ότι η εκλογή του εν λόγω συμβουλίου, όπως και του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» εκκρεμούσαν στον δήμο Παιονίας, ο οποίος είχε παρατηρηθεί σχετικώς από τα αρμόδια κυβερνητικά ελεγκτικά όργανα, και ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση είχαμε πλήρη απαρτία μετά από πολλούς μήνες, καθώς σ’ αυτήν, με εξαίρεση την γνωστή απουσία του τιμωρημένου επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστου Γκουντενούδη, παρέστησαν και τα 26 μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Από την διαδικασία της εκλογής απέσχε ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας Αναστάσιος Βασιλακάκης, διαμορφώνοντας την πλειοψηφία των τριών πέμπτω στις δεκαπέντε ψήφους, την οποία οριακώς υπερέβη ο κ.Γκουγκουσίδης στην δεύτερη ψηφοφορία.

Από τα θέματα, που ξεχώρισαν στην συνεδρίαση ήταν και αυτό της κατάργησης τμήματος της λαϊκής αγοράς Αξιούπολης, που για μιάν ακόμη φορά ψηφίσθηκε ομοφώνως, δρομολογώντας τις εξελίξεις διευθέτησης ενός επί μακρόν χρονίζοντος ζητήματος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα