Πολιτική

«Συμμετέχω» Κιλκίς: “Η περικοπή δαπάνης για τα σχολικά γεύματα δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια ένταξης”

Από τη δημοτική παράταξη του Κιλκίς, “Συμμετέχω”, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την ένταξη των σχολικών γευμάτων σε σχολεία του δήμου Κιλκίς:

Μετά την ανάδειξη του θέματος της απουσίας σχολικών γευμάτων στα σχολεία του δήμου Κιλκίς από την δημοτική παράταξη του «Συμμετέχω» με εισηγητή τον κ. Αγαθόπουλο, την κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλευτή Κιλκίς κ. Αγαθοπούλου, και το αίτημα της διεύθυνσης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κιλκίς, η σχολική επιτροπή του δήμου, με ομόφωνη απόφασή της εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την υποβολή πρότασης προς την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς για την υλοποίηση του προγράμματος παροχής σχολικών γευμάτων στα σχολεία του δήμου Κιλκίς. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων στο θέμα της χρηματοδότησης αυτού του προγράμματος, δυστυχώς δεν είναι αυτονόητη η ένταξη του δήμου μας στις επιλεγείσες περιοχές.

Η περικοπή της συνολικής δαπάνης για την στήριξη του προγράμματος από την σημερινή κυβέρνηση κατά 50% δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια ένταξης.

Για δε την κεντρική Μακεδονία η περικοπή ανέρχεται σε ποσοστό 64% του προϋπολογισμού των σχολικών γευμάτων που δίδονταν για το σχολικό έτος 2019-2020.

Μετά από μία τέτοια δυσμενή εξέλιξη από την σημερινή ηγεσία των υπουργείων εργασίας και παιδείας, ο δήμος Κιλκίς πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του για την ένταξή του στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις του νόμου, περισσότερο και από άλλες περιοχές που είχαν επιλεγεί μέχρι τώρα.

Η επιλογή χορήγησης σχολικών γευμάτων, ξεκίνησε δειλά το 2016, από την τότε ηγεσία του Υπουργείου εργασίας με μια χρηματοδότηση της τάξης των 30.000.000 ευρώ, υπερδιπλασιάστηκε το ποσό την περίοδο 2018- 2019 και είχε σαν στόχο να χορηγούνται τα γεύματα την περίοδο 2020-2021 καθολικά σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας σιτίζοντας 400.000 παιδιά.

Οι πολλαπλές ευεργετικές συνέπειες των σχολικών γευμάτων είναι αδιαμφισβήτητες τόσο στην καταπολέμηση της φτώχειας και των ανισοτήτων ανάμεσα στα παιδιά όσο και για την εκπαίδευσή τους στη σωστή διατροφή και την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Για τον λόγο αυτό η δημοτική παράταξη «Συμμετέχω» θα συνεχίσει να τα διεκδικεί για όλα τα παιδιά του Δήμου Κιλκίς μέχρι αυτά να γίνουν πράξη.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ -ΛΕΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ – ΑΛΕΞΗΣ ΣΕΪΤΑΝΙΩΤΗΣ

Περισσότερα
Δείτε ακόμα