Κοινωνία

«ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» Κιλκίς: Μήνυμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

200 χρόνια απ΄ την Επανάσταση στις 25 του Μάρτη η Ελληνική πολιτεία κορυφώνει τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση των σκλαβωμένων Ελλήνων. Μια επανάσταση που είχε ως στόχο την απελευθέρωση τους από τα δεσμά του Τούρκου δυνάστη και την δημιουργία εθνικού κράτους.

Έχει επικρατήσει στρεβλά η αντίληψη ότι η επανάσταση του 1821 προέκυψε μετά από τετρακόσια χρόνια σιωπηλής υποταγής του έθνους μας στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Η αλήθεια όμως είναι, ότι η επανάσταση και ο αγώνας που ακολούθησε δεν ήταν ο μοναδικός. Υπήρξαν αγώνες και εξεγέρσεις σε όλη την διάρκεια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 μέχρι και το την κήρυξη της επανάστασης 1821.

Ο αγώνας όμως των Ελλήνων δεν θα τελειώσει με την αναγνώριση του εθνικού κράτους από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής. Θα συνεχιστεί στις σκλαβωμένες περιοχές του υπόλοιπου Ελλαδικού χώρου με το όραμα της ένωσης και εθνικής ολοκλήρωσης. Στην μνήμη του λαού μας έχει καταγραφεί ως κοινή κληρονομιά η αντίσταση σε κάθε δυνάστη και κατακτητή, με το πρόταγμα: «Ελευθερία ή Θάνατος».

Θα αγωνιστεί και θα συνεχίσει να αγωνίζεται χωρίς να σκύψει το κεφάλι σε αριθμητικά και οικονομικά υπέρτερους. Σήμερα, όπως και σε κάθε εποχή, οι Έλληνες κληρονόμοι του αγώνα επικαιροποιούν τα αιτήματα για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία και δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια για μια πραγματικά δίκαιη και ανεξάρτητη Πατρίδα.

Τελειώνοντας θυμόμαστε τα λόγια του Ρήγα Φεραίου ως πρόταγμα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]