Πολιτική

“Συμμετέχω”: «Η 7η Οκτωβρίου είναι μεγάλη ημέρα νίκης της δημοκρατίας»

Με αφορμή την καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης γιά την «Χρυσή Αυγή», ο δημοτικός συνδυασμός Κιλκίς «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του δημότη»εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ημέρα νίκης γιά την δημοκρατία.
Ημέρα υπερηφάνειας και αισιοδοξίας για κάθε δημοκρατικό πολίτη της χώρας μας.
Δεν είναι αθώοι. Δεν ήταν αθώοι στην συνείδηση της κοινωνίας, και από σήμερα επισήμως και με δικαστική απόφαση κηρύχθηκαν ένοχοι. Ένοχοι γιά όσα έχουν διαπράξει.
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικό κόμμα, είναι η εγκληματική οργάνωση, που οργανωσε και εκτέλεσε δολοφονίες και ξυλοδαρμούς, που έσπειρε το μίσος και την διχόνοια, που γέμισε με φόβο την κοινωνία μας, που στήριξε την δυναμη της στον Ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον Φασισμό. Η κοινωνία μίλησε και η Δικαιοσυνη αποφάσισε. Οι ναζί θα πανε εκεί όπου ανήκουν, στην φυλακή και στις «μαύρες» σελίδες της Ιστορίας. Η Ελλάδα αποτέλεσε την Τετάρτη 7-10-20 παράδειγμα γιά όλη την Ευρώπη. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού έδειξε, ότι η αρρώστια του Ναζισμού δεν έχει χώρο στην κοινωνία μας και οι ομοϊδεάτες της εγκληματικής οργάνωσης δεν έχουν χώρο ανάμεσα μας.
Ο Παυλος δικαιώθηκε.
Η Μάγδα, συμβολο γυναίκας, μητέρας, αγωνίστριας, ξεπέρασε το φόβο και παραμέρισε τον πόνο, τα έβαλε με τα θηρία και τα νίκησε. Κοίταξε του φασίστες κατάματα και τους τσάκισε.
Όλοι εμείς στεκόμαστε με θαυμασμό στον αγώνα αυτό.
Όλοι εμείς ενώσαμε τις φωνές μας γιά τα δικαιώματα όλων, γιά την δημοκρατία και την δικαιοσύνη. Όσοι σωπαίνουν αυτές τις ημέρες, δηλώνουν με αυτόν τον τρόπο την στάση τους, και είναι απέναντι μας, όπως ήταν τόσα χρόνια. Η νίκη της 7ης Οκτωβρίου είναι η αρχή της «μάχης» γιά την εξάλειψη του αυταρχισμού, του Ρατσισμού και του Φασισμού στην κοινωνία μας.
Η ελπίδα αναγεννήθηκε.
Η δημοκρατία νίκησε.
Η ιστορία γράφτηκε στις 7 οκτωβρίου 2020.
Οι Ναζί στην φυλακή.
Υ. Γ. Ναι, τώρα έγινε η αρχή, τώρα άνοιξε ο δρόμος, γιά να ξεβρωμίσει ο τόπος».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα