Γενικά

Ο σύλλογος συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων ενημερώνει γιά την μη απόδοση της εκούσιας συνδρομής και της αυξήσεις

Από το σύλλογο συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων νομού Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Με το άρθρο 102 του Ν.4387/16 και το άρθρο 41 του Ν. 4611/19 νομοθετήθηκε η προαιρετική παρακράτηση από κάθε συνταξιούχο του ποσού των 0.20 λεπτών το μήνα για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με τους παραπάνω νόμους αποδόθηκαν τα παρακρατηθέντα ποσά των ετών 2016 και 2017.

Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο, είναι παραβίαση της νομοθεσίας και κάθε δικαίου η εκούσια είσπραξη των 0.20 λεπτών μηνιαίως από κάθε συνάδελφο συνταξιούχο, να μην αποδίδεται εδώ και πέντε χρόνια, το 2018-2019-2020-2021 και 2022 που οσονούπω τελειώνει, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους συλλόγους και στις ομοσπονδίες.

Αλήθεια κύριε Υπουργέ, η άρνηση να δεχτείτε τις συνταξιουχικές οργανώσεις και η μη απόδοση των εκούσιων παρακρατηθέντων ποσών είναι προσωπική πολιτική σας απόφαση; Είναι κυβερνητική απόφαση; Ή είναι γενικότερη πολιτική απόφαση;

Επιτέλους να δοθεί μια οριστική λύση για να αποφευχθεί ο στραγγαλισμός των συλλογικών φορέων των  συνταξιούχων.

Εκτός και αν αυτός είναι ο σκοπός σας. Όπως και να έχει όμως, παραβιάζονται δύο νόμοι, οι οποίοι ρητά και καθαρά ορίζουν και την είσπραξη και την κατανομή. Κρίμα.

Δε θα αναφερθούμε στα υπόλοιπα και μεγάλα προβλήματα μας προς το παρόν (προσωπική διαφορά-υγεία-συντάξεις χηρείας, αναδρομικά κ.λ.π), αλλά μόνο για τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν. Ο τιμάριθμος είναι 12% και όπως οι ειδικοί εκτιμούν στο τέλος του χρόνου θα είναι στο 15%. Κανείς επομένως συνταξιούχος δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ, γιατί και αύξηση να βγαίνει την καταπίνει η καταβόθρα της προσωπικής διαφοράς.

Αλήθεια, όταν ο τιμάριθμος είναι 12% και ανακοινώνεται παροχή 6% ή 7%, αυτό είναι αύξηση;

Η όποια απόδοση του τιμάριθμου σε καμία περίπτωση δεν είναι αύξηση, αλλά αναπλήρωση της απώλειας της αγοραστικής μας δύναμης.

Ό,τι δίνεται πάνω από τον τιμάριθμο, αυτό είναι αύξηση. Εμείς έτσι το καταλαβαίνουμε, χωρίς να είμαστε ούτε οικονομολόγοι, ούτε εργατολόγοι και ας μας αποδείξει κάποιος το αντίθετο.

Πάντως, οι συνταξιούχοι που έχουν βάλει πλάτη διαχρονικά (εδώ και 12 χρόνια), δεν είναι ex oficio δεδομένοι.

Μην τους διαψεύδετε, μην τους απογοητεύετε και μην τους υποτιμάτε”.

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα