Κοινωνία

«Μάγεψε» Κιλκισιώτες εκδρομείς η «αρχόντισσα των Κυκλάδων» Σύρος

Εντυπωσιασμένοι από την διαχρονική λάμψη της σχεδιασμένης από τον Ιωάννη Καποδίστρια ως βιομηχανικό, ναυπηγικό και εκπαιδευτικό κέντρο της χώρας ολοκλήρωσαν την τετραήμερη εκδρομή (29 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου) στην Σύρο τα μέλη του περιβαλλοντικού συλλόγου περιπατητών Κιλκίς που συμμετέσχον.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Στον πατριάρχη του ρεμπέτικου Μάρκο Βαμβακάρη ήταν αφιερωμένη, γι’ αυτό στην ρεμπετοκατάσταση άκουγαν μόνο Μάρκο. Οι περίπατοι στην Άνω Σύρο, γύρο από την πλατεία Μιαούλη και τα στενά με ή χωρίς σκαλιά ήταν μοναδικοί.

Η επίσκεψη στο θέατρο «Απόλλων», πρώτο της χώρας, το 1ο γυμνάσιο, πρώτο της χώρας όπου φοίτησαν Ελ. Βενιζέλος και άλλοι μεγάλοι μας, το Νεώριο, πρώτο της χώρας ναυπηγείο, επιβεβαίωσαν το ότι επέλεξαν σωστά να πάνε στην σχεδιασμένη ως πρωτεύουσα Ερμούπολη, που διατηρεί το «χρώμα» της πλούσιας παράδοσης σε κτίρια και υποδομές, πέρασαν από Γαλησσά και Ντελαγκράτσια με τα ματόκλαδα όλων να λάμπουν.

Διατηρεί βιομηχανικό μουσείο πριν την μετοίκηση των βιομηχανιών στον Πειραιά. Έτσι πήγε και ο Μάρκος στον Πειραιά και να μετατρέψει τους περιθωριακούς ρεμπέτες σε βασικούς της δημιουργίας λαϊκούς καλλιτέχνες. Γεύτηκαν συριανά λουκούμια σμυρνέικης την καταγωγή τεχνικής.

Πατριωτική αναπτέρωση αισθάνθηκαν στο πρώτο μνημείο μετά την Επανάσταση με τον θλιμμένο λέοντα γιά τους νεκρούς μας μπροστά στον Άγιο Νικόλαο. Συγκινησιακό αποκορύφωμα όλων η επίσκεψη στον ΙΝ Κοιμήσεως της Θεοτόκου που φιλοξενεί την ομώνυμη εικόνα του Δομήνικου Θεοτοκοπούλου (Ελ Γκρέκο) γιά να ευλογεί όλη την Ελλάδα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]

«Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ήταν που ήταν ράθυμο το κλίμα στα κομματικά επιτελεία ωρισμένων κομμάτων αναφορικά με την δραστηριοποίηση τους εν όψει των προσεχών […]