Πολιτική

Μακεδονία: Το όνομα ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Αυτό το ΙΕΡΟ όνομα ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ σε κανένα!

Πολύ περισσότερο σε πλαστογράφους και παραχαράκτες της Ιστορίας και ιστορικής αλήθειας.

Πολύ περισσότερο σε άβουλους υπηρέτες συμφερόντων και πολιτικών σκοπιμοτήτων, που επιβουλεύονται τούτο τον τόπο και τον λαό του αλλά και τον Ελληνισμό γενικότερα, χρησιμοποιώντας αυτά τα μίσθαρνα όργανα ως «Δούρειο Ίππο».

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλοι όσοι κατοικούμε τούτα τα ιερά χώματα της Μακεδονίας, που ποτίσθηκαν από ποταμούς αίματος ηρώων προγόνων γιά να αποκτήσει τούτο το έθνος την ελευθερία του, έχουμε ελάχιστο χρέος να διατρανώσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι ουδείς νομιμοποιείται να «παίζει παιχνίδια» στις πλάτες μας, με επίκληση κάποιων αόριστων «εθνικών συμφερόντων», που όμως στην πραγματικότητα εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, που εναντιώνονται στο πραγματικό εθνικό.

Όλοι μας οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Ιστορία και οι αξίες και τα ιδεώδη του πολιτισμού μας, που έγιναν κτήμα όλης της Οικουμένης είναι αδιαπραγμάτευτα, όσο και αν κάποιες δυνάμεις «φρόντισαν» να οδηγήσουν τον λαό μας κατά την παρούσα συγκυρία στην εξαθλίωση, και κατ’ επανάληψιν στο παρελθόν σε δυσμενή θέση.

Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι ο τόπος μας και το έθνος μας γνώρισε παλαιότερα καταστάσεις ασυγκρίτως χειρότερες της παρούσης.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ουδέποτε, όμως, υπέστειλε την σημαία της εθνικής αξιοπρέπειας και του αγώνα γιά τα δίκαιά του, που το καθοδήγησαν σε όλους τους αγώνες γιά την ελευθερία και την προάσπιση των πολιτισμικών αξιών και ιδανικών του, αλλά και στο να πρωτοστατεί σε αγώνες γιά την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία ανάμεσα σε έθνη και λαούς, χωρίς να επιβουλεύεται κανένα και χωρίς να προκαλεί πόνο σε κανένα.

Όλα αυτά επιβάλλεται να είναι πάνω σε καθημερινή βάση το λάδι, που χύνεται στην «φωτιά» όχι μόνο της εθνικής συλλογικής μνήμης αλλά και της στοιχειώδους λογικής στις σχέσεις μας με όλα τα έθνη και λαούς.

Και το συλλαλητήριο κατά της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας ή παραγώγου του από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων μας προσφέρει την δυνατότητα και μιάν ακόμη ευκαιρία να διατρανώσουμε όλα αυτά και να βροντοφωνάξουμε ένα ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΟ «ΟΧΙ», σε όλους, «εκτός και εντός των τειχών» προσανατολίζονται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

DSC_0546

Να το διατρανώσουμε και να βροντοφωνάξουμε την αντίθεσή μας παραμερίζοντας τις όποιες ιδεολογικές ή πολιτικές ή, το κυριότερο, κομματικές πεποιθήσεις μας, εν γνώσει των βλαβών ή και συμφορών τις οποίες υπέστη ο τόπος οσάκις το πολιτικό ή μικροκομματικό συμφέρον υπερίσχυσε του εθνικού.

Δεν έχει καμμιάν απολύτως σημασία η διάσταση θέσεων μεταξύ του συνόλου σχεδόν των κομμάτων της Βουλής από την μία και της κοινής γνώμης από την άλλη.

Άλλωστε, είναι οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις των οργάνων, που υπηρετούν το σύστημα της κεντρικής εξουσίας, που δίνουν συντριπτικά ποσοστά «αντιμνημονιακών» πεποιθήσεων στην κοινή γνώμη, τον λαό σε αντίθεση με την «φιλομνημονιακή» θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Εμείς δεν ασκούμε καμμία πολιτική, πολύ δε περισσότερο εξωτερική πολιτική.

Απλώς υπενθυμίζουμε σε όλους τους τόνους προς τους κρατούντες τις τύχες τούτου του τόπου και έθνους στα χέρια τους, ότι δεν νομιμοποιούνται να αποφασίζουν από εμάς χωρίς εμάς.

Και το θέμα της παραχώρησης του ιερού ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κράτος ενός εθνολογικού συνονθυλεύματος δεν συνιστά σοβαρό λόγο δημοψηφίσματος, τότε ποιός μπορεί να είναι γι’ αυτούς ο λόγος γιά κάτι τέτοιο;

Μήπως το ερώτημα γιά …«αυτονομία ή ανεξαρτησία» της Μακεδονίας ή ….οποιασδήποτε άλλης περιοχής της Πατρίδας μας;

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμεθα όλοι να δώσουμε «βροντερό παρών» στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης γιά την Μακεδονία, όπως το απαιτούν η Ιστορία και η εθνική αξιοπρέπεια.

Όλοι στον Λευκό Πύργο την Κυριακή 21.1.18, στις 2 μετά το μεσημέρι.

Διότι και αυτή η πρόκληση εις βάρος του Ελληνισμού δεν πρέπει να μείνει και δεν θα μείνει αναπάντητη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα