Πολιτική

Το συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Κιλκίς ενάντια στη νέα συμφωνία

Την εναντίωσή τους σε κάθε συμφωνία με τους δανειστές διατράνωσαν οι διαδηλωτές, που έλαβαν μέρος, την Παρασκευή 26.6.15, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της τομεακής οργάνωσης Κιλκίς του ΚΚΕ, στην πλατεία Ειρήνης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιουνίου το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Τ.Ο. Κιλκίς του ΚΚΕ, μπροστά στην διαφαινόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές η οποία οδηγεί σε νέα μέτρα-«λαιμητόμο» για εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τη λαϊκή οικογένεια και τα οποία προστίθενται σ’ αυτά που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τους «μνημονιακούς» νόμους και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατηρεί.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης, η οποία είχε κεντρικό σύνθημα: «Όχι στην νέα συμφωνία – Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων – δανειστών – Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους», ήταν ο Κώστας Σιδηρόπουλος, γραμματέας της Τ.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, ο οποίος επικεντρώθηκε στο γεγονός, ότι και πάλι τον «λογαριασμό» θα τον «πληρώσει» η εργατική λαϊκή οικογένεια. Πάνω σ’ αυτό κάλεσε το λαό να βάλει τις δικές του «κόκκινες γραμμές» τόσο στις προτάσεις της κυβέρνησης, όσο και στις προτάσεις των δανειστών και της Ε.Ε.

Επισήμανε τις ευθύνες των εκλεγμένων αλλά και των υποψήφιων βουλευτών του Κιλκίς, οι οποίοι είτε στηρίζουν είτε δεν ασκούν ουσιαστική κριτική στην κυβέρνηση και στοιχίζονται πίσω από τη λογική της «συμφωνίας πάση θυσία», της «παραμονής στην ΕΕ», της «ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων». Βρίσκονται, τελικώς, απέναντι από τα λαϊκά συμφέροντα. Συμπλήρωσε ότι απέναντι από τα λαϊκά συμφέροντα βρίσκονται και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και πλειοψηφίες του νομού, τόσο του ΕΚ όσο και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες καλλιεργούν κλίμα αναμονής και ανοχής, αντί να οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων.

Κάλεσε τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις μπροστά στην ψήφιση των νέων αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων, το λαό να οργανώσει την πάλη του στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι απλός θεατής.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία σημείωσε: «Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι ο ελληνικός λαός να πει κατηγορηματικά «όχι» σε αυτή τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, να παλέψει για κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, να ζητήσει ανάκτηση των απωλειών του λαϊκού εισοδήματος, που είχε στα χρόνια της κρίσης και βεβαίως σε ρήξη όλα αυτά με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, που σημαίνει πρόγραμμα πάλης για αποδέσμευση, για κοινωνικοποίηση, για μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό πραγματικά στην εξουσία. Αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικός και αναγκαίος δρόμος για να δοθεί οριστική λύση υπέρ του λαού!»

Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στους δρόμους του κέντρου της πόλης και στην αγορά όπου τα συνθήματα «Κανένας φόβος καμμιά υποταγή – με το ΚΚΕ για την ανατροπή» και «Το μέλλον μας δεν είναι ο Καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο Σοσιαλισμός» έδιναν το στίγμα και το κάλεσμα ο λαός της πόλης και του νομού να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να βγει στο προσκήνιο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα