Γενικά

Συλλαλητήριο ενάντια στην ακρίβεια την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στην πλατεία Ειρήνης

Συλλαλητήριο “Ενάντια στην ακρίβεια” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ειρήνης, στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας που προκηρύχτηκε για την ίδια μέρα.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψη σωματείων και φορέων του νομού Κιλκίς, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, έπειτα από κάλεσμα των Κλαδικών Σωματείων στα Τρόφιμα-Ποτά, Μετάλλου, Τύπου-Χάρτου Κ. Μακεδονίας, της Πρωτοβουλίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κιλκίς, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Κιλκίς και του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς.

Στη σχετική ανακοίνωση των φορέων αναφέρονται και τα εξής:

“Μέσα από την κεντρική εισήγηση της σύσκεψης που έγινε από την Σταυρούλα Νικολαϊδου μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Κλαδικού Σωματείου Τροφίμων-Ποτών Κ. Μακεδονίας, αναδείχθηκε η ανάγκη για: «Αγώνα ενωτικό, που να φέρνει πλάι- πλάι τους εργαζόμενους που παλεύουν που οργανώνονται, ανεξάρτητα από τον κλάδο, ανεξάρτητα αν δουλεύουν στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Με κοινή πάλη με αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, συνταξιούχους, νέους και γυναίκες που βιώνουν από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα της πολιτικής των κυβερνήσεων και εργοδοτών.

Αγώνα σφυρηλατημένο στην αλληλεγγύη του λαού. Που θα κάνει πράξη το σύνθημα «όλοι για έναν και ένας για όλους!». Που να μετατρέπει κάθε πρόβλημα σε ζήτημα όλων των σωματείων και φορέων του νομού μας. Σε μια περιοχή, το Κιλκίς, που οι πολλοί ζουν στην ανασφάλεια και λίγοι θησαυρίζουν, ενώ οι επίδοξοι κυβερνήτες διαδοχικά φορτώνουν το μάρμαρο σε εμάς, απαντάμε: Κανένας μόνος του! Απέναντι στις απολύσεις, στους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος, δίνουμε το χέρι ο ένας στον άλλο για να σταθούμε στα πόδια μας και να αντεπιτεθούμε!»

Συζήτησαν τα προβλήματα που οξύνονται, αντάλλαξαν πείρα από τους τόπους δουλειάς και αποφάσισαν να διοργανώσουν απεργιακή συγκέντρωση στις 9 Νοεμβρίου 2022, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ειρήνης, ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τις οικογένειές τους στη φτώχεια, την ανασφάλεια, στους μισθούς πείνας, στις απολύσεις.

Στην σύσκεψη τον λόγο πήραν ο Παναγιώτης Κολογκούνης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, ο Κώστας Σιδηρόπουλος από το σύλλογο εκπαιδευτικών ΠΕ Παιονίας, η Καλλιόπη Σμυδάκη-Χαμουρούδη από τον Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς, ο Τάσος Βασιλακάκης από το σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας, ο Κώστας Τσαουσίδης από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς και ο Αποστόλης Καλλιστρατίδης από την Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κιλκίς. Μέσα από τις τοποθετήσεις τους αναδείχθηκαν τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες του Κιλκίς αλλά και η ρίζα των οξυμμένων προβλημάτων που είναι κοινή για όλους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από τον ΣΕΠΕ Κιλκίς, το Σωματείο Μικροπωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κιλκίς, το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ αλλά και εργαζόμενοι από διάφορους χώρους δουλειάς.

Ενόψει της απεργίας, η σύσκεψη αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο “Ενάντια στην Ακρίβεια” την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ειρήνης και καλεί όλα τα σωματεία και φορείς του νομού να συμμετέχουν.”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]

«Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ήταν που ήταν ράθυμο το κλίμα στα κομματικά επιτελεία ωρισμένων κομμάτων αναφορικά με την δραστηριοποίηση τους εν όψει των προσεχών […]