Πολιτική

Συλλαλητήρια κατά του νέου «μνημονίου» πραγματοποιούνται σήμερα στο Κιλκίς

Με κοινό αίτημα την κατάργηση της πολιτικής των νέων μέτρων πραγματοποιούνται σήμερα συλλαλητήρια και απεργιακές κοινητοποιήσεις στο Κιλκίς. Πιο συγκεκριμένα:

Κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ Κιλκίς κατά του τρίτου «μνημονίου»
Με απεργία και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αντιδρά το νομαρχιακό τμήμα Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ στην συμφωνία γιά το νέο «μνημόνιο» την οποία καλείται να επικυρώσει η Βουλή.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Το νομαρχιακό τμήμα Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους και τους καλεί να συμμετάσχουν μαζικώς στην 24ωρη απεργία σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 και στην συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Κιλκίς, στις 10.30 το πρωί».

Συλλαλητήριο τοy ΠΑΜΕ Κιλκίς
Συλλαλητήριο κατά του «μνημονίου» απόψε (7.30μμ) στην πλατεία Ειρήνης.
Συλλαλητήριο εναντίωσης στο νέο «μνημόνιο» διοργανώνει η γραμματεία Κιλκίς του πανεργατικού αγωνιστικού μετώπου (ΠΑΜΕ) γιά απόψε στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς με ώρα έναρξης 7.30 το βράδυ.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Η γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία, το τρίτο «μνημόνιο», που αποφασίστηκε στην σύνοδο κορυφής των κρατών-μελών της «ευρωζώνης».

Το ίδιο βράδυ μετά το δημοψήφισμα το «ΟΧΙ» και το «ΝΑΙ» προστέθηκαν και έγιναν συμφωνία πάση θυσία με την ΕΕ με την στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των κομμάτων Ν.Δ., «Ποτάμι», ΠΑΣΟΚ. Συμφωνία-«μνημόνιο», που φέρνει νέο μπαράζ αντιλαϊκών νομοθετημάτων. Μέτρα που θα προστεθούν πάνω σ’ αυτά των δυο προηγούμενων «μνημονίων». Για την εργατική τάξη προβλέπει σάρωμα σε ότι έχει απομείνει στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και μεγαλύτερη φοροληστεία στο λαϊκό εισόδημα.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να μην εγκρίνει τη νέα συμφωνία, με τον αγώνα της να πει όχι στο νέο βάρβαρο τρίτο μνημόνιο και στα νέα σκληρά μέτρα.

Έχουμε τη δύναμη να γυρίσουμε την πλάτη σε «μνημόνια» και αφεντικά και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να διεκδικήσουμε αμέσως μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών».

Απεργία και στα δημόσια νοσοκομεία
Απεργούν αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου κι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Στη σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων τονίζεται ότι:

«Η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές το 3ο μνημόνιο που κατακρεουργεί τους πολίτες της Χώρας και διαλύει ότι απέμεινε σε ασφαλιστικό, εργασιακό, μισθολογικό, κοινωνικό δικαίωμα, από τις βάρβαρες Μνημονιακές πολιτικές που ασκήθηκαν την προηγούμενη πενταετία».

Λουκέτο και στα φαρμακείαΑΔΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου, αποφάσισε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών, όπως το άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η απελευθέρωση των δικτύων διανομής για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), υποστηρίζοντας ότι αυτά οδηγούν «στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης».

«Θεωρούν τα φαρμακεία απλές εμπορικές επιχειρήσεις, την υγεία εμπορεύσιμο αγαθό και το φάρμακο κοινό καταναλωτικό προϊόν», αναφέρει ο ΠΦΣ, σημειώνοντας ότι «οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο, παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την χρεωκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών»

Ο ΠΦΣ θεωρεί «περίεργο» να επιχειρούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα μέτρα που δεν ισχύουν ούτε στη Γερμανία, «ύποπτο να επιχειρείται να αφανισθεί το φαρμακείο της γειτονιάς και των ακριτικών περιοχών» και « απαράδεκτο να αντικαθίσταται ο επιστήμονας φαρμακοποιός και το φαρμακείο από απρόσωπα και ανέλεγκτα καταστήματα λιανικής με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος».


Απεργία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρυχθεί για την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, ημέρα ψήφισης της νέας ταπεινωτικής και εξοντωτικής για τον Ελληνικό λαό συμφωνίας.

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]