Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Συγκρίσεις. …μελαγχολίας

Κυριακή 21 Ιουνίου 1970.

-Ώρα 12 το μεσημέρι: Η πρώτη παρέλαση γιά την επέτειο (τότε 57η) της Μάχης του Κιλκίς στον χώρο, στον οποίο έκτοτε διεξάγεται συνεχώς (απόλυτη πρώτη αυτής της Τετάρτης 25 Μαρτίου 1970).

-Ώρα 9 το βράδυ: Αρχίζει ο τελικός του ενάτου παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου, στο στάδιο «Ατζέκα» της πόλης του Μεξικού, μεταξύ Βραζιλίας και Ιταλίας, που έληξε με τροπαιούχο την πρώτη, με το επιβλητικό 4-1.

Με την ελληνική τηλεόραση σε πρωτόγονη κατάσταση, οι Κιλκισιώτες «κατακλύζουν» σημεία της πόλης, όπου …υπάρχει τηλεόραση, γιά να παρακολουθήσουν τον αγώνα μέσω της τότε …ήδη προηγμένης γιουγκοσλαβικής.

Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς ο τότε …πραγματικός «Κήπος» του Κιλκίς, λίγο μετά το πέρας των εκδηλώσεων γιά την επέτειο της 21ης Ιουνίου, καθώς διέθετε συσκευή τηλεοράσεως.

(Σημείωση: Τότε δεν ίσχυε η θερινή ώρα, και οι αναγραφόμενες ώρες είναι …κανονικές).

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, ακριβώς πενήντα χρόνια ή μισό αιώνα μετά.

-Ώρα 12 το μεσημέρι. Γιά πρώτη φορά …δεν διεξάγεται παρέλαση γιά την 21η Ιουνίου, με επίκληση των μέτρων κατά της διασποράς της πρωτόγνωρης πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

-Ώρα 9 το βράδυ. Η εθνική Βραζιλίας …παραμένει χωρίς κανένα τίτλο και διάκριση επί …δεκαοκτώ χρόνια, έχοντας κατακτήσει το τελευταίο τρόπαιό της στο Μουντιάλ του 2002, δηλαδή οκτώ χρόνια μετά το προτελευταίο του 1994 και εικοσιδύο μετά τον θρίαμβο του 1970!
(Σημείωση: Σε όλες τις περιπτώσεις ισχύει η θερινή ώρα).

Παραλληλισμοί και συγκρίσεις, που μόνο ….μελαγχολία μπορούν να προκαλούν αφ’ ενός μεν σε κάθε σκεπτόμενο Κιλκισιώτη αφ’ ετέρου δε σε κάθε …υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο.

Περισσότερα

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]

Η έκτη καλύτερη

Την έκτη καλύτερη επίδοση σε εθνικό επίπεδο, με ποσοστό 5,27%, κατέγραψε στο Κιλκίς το πρωτοεμφανιζόμενο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας […]

Υποψήφιος δήμαρχος

Με το που τελειώνουν οι βουλευτικές εκλογές, αρχίζουν οι «ζυμώσεις» για τις δημοτικές και τις περιφερειακές, που ακολουθούν. Τι «αρχίζουν», […]

Δείτε ακόμα