Κοινωνία

Συγκλονίζει την κοινωνία του Κιλκίς η αιφνίδια απώλεια του Αλέξη Καζαντζίδη


Μία ακόμη δυσάρεστη είδηση συγκλονίζει την κοινωνία του Κιλκίς που πληροφορήθηκε τον αιφνίδιο θάνατο ενός ακόμη νέου συμπολίτη. Σε ηλικία 54 ετών απεβίωσε ο γνωστός από την συμμετοχή του στα δρώμενα της οικονομικής, κοινωνικής και αθλητικής ζώνης του τόπου επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καζαντζίδης, ο οικείος σε όλους με το όνομα Αλέξης.

Ο θάνατος του επήλθε νωρίς το πρωί της Πέμπτης 11.10.18 απο δεύτερο καρδιακό επεισόδιο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης όπου είχε διακομισθεί ύστερα απο το πρώτο, το οποίο υπέστη στο εργοστάσιο του στην βιομηχανική περιοχή Κιλκίς, στο Σταυροχώρι.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στον Αλέξη παρασχέθηκαν αρχικώς οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της ΒΙΠΕΚ, για να ακολουθήσει αμέσως η διακομιδή του στο Παπαγεωργίου. Εκεί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση («μπαλλονάκι»), και προς στιγμήν φάνηκε να διαφεύγει το κίνδυνο, αλλά η καρδιά του δεν άντεξε στην δεύτερη προσβολή.

Απο τους πρώτους που έσπευσαν να εκφράσουν την θλίψη τους για την πρόωρη απώλεια του Αλέξη Καζαντζίδη ήταν στελέχη του κιλκισιώτικου αθλητισμού καθώς ο εκλιπών υπήρξε ενεργός παράγων και υποστηρικτής αθλητικών φορέων, έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων και πρόεδρος τόσο του Κιλκισιακού όσο και του ΓΑΣ Κιλκίς.

Η εκφορά του τελέσθηκε την Παρασκευή 12.10.18 από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, με αθρόα προσέλευση κόσμου και σε κλίμα βαρύτατου πένθους.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει, ότι «έφυγε» τόσο ξαφνικά και τόσο πρόωρα ένας νέος άνθρωπος, που έσφυζε από ζωή, έχοντας ακολουθήσει μιάν επιτυχή πορεία σ’ αυτήν, με επιστημονική κατάρτιση, «γεμάτη» και παραγωγική επιχειρηματική δραστηριότητα και αισθητή και δημιουργική παρουσία στα τοπικά δρώμενα και ιδίως στα αθλητικά κοινά.

Όλα αυτά συνοδευόμενα από ήθος και ακεραιότητα χαρακτήρα, που τον καθιστούσαν σεβαστό και αγαπητό στην τοπική κοινωνία και στον ευρύτερο κύκλο του, έχοντάς τον καταξιώσει σ’ αυτήν με όλες τις ιδιότητές του.
Όντας ιδιοκτήτης της εταιρίας «Μέντικαπ», ο Αλέξης είχε ενεργό παρουσία στα διοικητικά πράγματα της βιομηχανικής περιοχής Κιλκίς, πάντα με ουσιαστικές προτάσεις γιά την λειτουργία της αλλά και γιά το επιχειρείν στον νομό γενικότερα.

Τα προσόντα του και η πείρα σε θέματα διαχείρισης φορέων του προσέφεραν την δυνατότητα επιτυχούς, όπως αναφέρθηκε, ανάμιξής του στα αθλητικά δρώμενα του τόπου, ως προέδρου τόσο του Κιλκισιακού και μάλιστα σε μία δύσκολη συγκυρία (τέλη δεκαετίας ’90, αρχές ’00) με αίσια κατάληξη την παραμονή της ομάδας στην παλαιά ισχυρότερη γ’ εθνική κατηγορία, όσο και του ΓΑΣ Κιλκίς του πρώτου ημίσεως της δεκαετίας του ’00, όταν η χειροσφαιρική ομάδα του μεσουρανούσε στο ελληνικό χειροσφαιρικό στερέωμα. Επί πλέον, ουδέποτε έπαυσε να υποστηρίζει εξωδικοικητικώς τους δύο συλλόγους.

Κατ’ εξοχήν άνθρωπος χαμηλών τόνων, έλεγε λίγα και έπραττε πολλά, κερδίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο συνεχώς «πόντους» τόσο στις επιχειρηματικές συναλλαγές του όσο και στις ανθρώπινες σχέσεις του.
Είναι εύλογο, λοιπόν, να αισθάνεται η κοινωνία του Κιλκίς ένα δυσαναπλήρωτο κενό από την αιφνίδια «μετοικεία» του Αλέξανδρου Καζαντζίδη, του …«κατά κόσμον» Αλέξη στην κοινωνία του Παραδείσου.

Όμως, όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση, ο αποχωρισμός έχει να κάνει μόνο ως προς το σώμα.

Η ψυχή και το πνεύμα του Αλέξη έμειναν γιά πάντα εδώ, και η μνήμη του θα είναι αιωνία.

Καλό Παράδεισο, λοιπόν, και καλή Ανάσταση καλέ μας άνθρωπε και φίλε Αλέξη.

Συλλυπητήριο
Το διοικητικό συμβούλιο του ΓΑΣ Κιλκίς εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του, καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια γιά τον αιφνίδιο θάνατο του εκλεκτού επιχειρηματία και πρώην προέδρου Αλέξη Καζαντζίδη. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]