Πολιτική

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιά τους παιδικούς με πρωτοβουλία του συλλόγου γυναικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τα προβλήματα στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, διοργανώνει ο σύλλογος γυναικών Κιλκίς.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, στο χώρο προ του δημαρχείου Κιλκίς με ώρα έναρξης 10 το πρωί.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο σύλλογος γυναικών νομού Κιλκίς μέλος της ΟΓΕ, το ριζοσπαστικό μαχητικό γυναικείο κίνημα, ενώνει τη φωνή του με τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, με τα νέα ζευγάρια που έχουν δικαίωμα τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε σύγχρονους δωρεάν κρατικούς σταθμούς γιατί η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού, αποτελεί λαϊκή ανάγκη. Οι ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών μας δεν μπορεί να αποτελούν εμπόρευμα. Η πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης για περικοπή των κοινωνικών παροχών θα μας βρει απέναντί της στο δρόμο του αγώνα.
Για τη χρονιά που μας έρχεται τα προβλήματα θα οξυνθούν καθώς:

Παιδικοί σταθμοί πανελλαδικά κλείνουν ή συρρικνώνονται, το προσωπικό δεν φτάνει, οι συμβάσεις πολλών εργαζομένων έχουν λήξει ή λήγουν, πολλοί είναι απλήρωτοι. Ήδη στο ΚΙΛΚΙΣ έχουν κλείσει παιδικοί σταθμοί από την περσυνή χρονιά. Κλείνουν τμήματα ή συγχωνεύονται.
Τα προβλήματα και φέτος είναι οξυμμένα, τόσο από τις ελλείψεις σε αναγκαίο προσωπικό (βρεφονηπιοκόμοι, καθαρίστριες κτλ,). που αγγίζουν έως και το 50%. Μεγάλη ανάγκη υπάρχει και σε κατάλληλες, ασφαλείς και κτηριακές υποδομές. Τα κονδύλια ανά παιδί έχουν μειωθεί.
Επίσης ανακοινώθηκε η μείωση κατά των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ που αφορούν στο πρόγραμμα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ Με αναπηρίες (ΚΔΑΠΑΜΕΑ).
•Όσοι «τυχεροί» λοιπόν κερδίσουν μια θέση, ενδεχομένως να χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν το μειωμένο προϋπολογισμό Αυτό σημαίνει: Πολλά παιδιά (ακόμη περισσότερα από πέρυσι) εκτός παιδικών σταθμών, υποβαθμισμένο φαγητό, λειψή καθαριότητα και θέρμανση, έλλειψη αναλώσιμων υλικών και βέβαια τροφεία που οι γονείς δεν μπορούν να πληρώσουν.
Ο σύλλογος μας τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κιλκίς και συζήτησε με μητέρες και εργαζόμενες για τις δυσκολίες που υπάρχουν στη λειτουργία τους. Άλλωστε πολλές από τα μέλη του συλλόγου μας είμαστε μητέρες και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την κατάσταση. Για όλους αυτούς του λόγους που αναφέρονται παραπάνω στην ανακοίνωσή μας,
Καλούμε γιά την Τετάρτη 30 Ιουλίου μαζί με την γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί έξω από το δημαρχείο Κιλκίς.
Απευθυνόμαστε σε εργαζόμενους και άνεργες μητέρες-γονείς, στις εργαζόμενες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς να αγωνισθούν μαζί μας, με κάθε τρόπο που θα επιβάλουν οι ανάγκες.
Να διεκδικήσουμε: Αποκλειστικώς κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς.
-Κατάργηση των τροφείων. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, αξιοποίηση της δημοτικής ή κρατικής περιουσίας.
-Ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που να ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.
-Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός.
-Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
-Κάθε παιδί Ελληνίδας ή μετανάστριας να έχει μια θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό
-Σίτιση επαρκή σε ποσότητα και ποιότητα
-Προσωπικό σταθερό και μόνιμο, επαρκές, άρτια εκπαιδευμένο και διαρκώς επιμορφούμενο με ευθύνη του κράτους.
-Καμιά απόλυση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων. Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στους παιδικούς σταθμούς».

Περισσότερα

Εκδήλωση της ΝΕ Κιλκίς ΠΑΣΟΚ με θέμα την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Παθολογική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Από την νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά τα όσα δυσάρεστα και συνάμα τραγικά παρουσίασαν οι […]

Δείτε ακόμα