Οικονομία

«Στροφή» εργατικού κέντρου Κιλκίς γιά την ελεύθερη οικονομική «ζώνη»

Όταν το θέμα τέθηκε πριν καιρό «επί τάπητος», τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της εγκαθιδρύσεως ελεύθερης οικονομικής ζώνης στον νομό, «συμπλέοντας» με την «Διοίκηση Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς» (ΔΙΒΙΠΕΚ) ΑΕ ενώ προέβαλε και τα θετικά γιά την τοπική οικονομία επακόλουθα μιάς τέτοιας εξέλιξης.
Σήμερα το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κιλκίς φαίνεται να επιχειρεί «στροφή 180 μοιρών» επί του θέματος και να αντιτίθεται πλέον στην προοπτική εγκαθίδρυσης ΕΟΖ στον νομό.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρός του Γιώργος Ιωαννίδης η «στροφή» αυτή οφειλεται σε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η λειτουργία μιάς τέτοιαςα ζώνης δεν θα βασισθεί στο ντόπιο εργατικό δυναμικό αλλά «πιθανότατα σε φθηνό μέχρι πολύ φθηνό εργατικό δυναμικό απο την «δεξαμενή» των προσφύγων και μεταναστών, που έχουν κατακλύσει τον νομό», όπως υπογράμμισε εκφράζοντας επιφυλακτικότητα σε σχέση και με το κατά πόσο θα ωφεληθεί η τοπική οικονομία από την λειτουργία ελεύθερης οικονομικής ζώνης, από την στιγμή που αυτή θα την «παρακάμπτει» κατά μείζονα δε λόγο από την στιγμή που δεν θα υπάρξει η παραμικρή άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας στον νομό.

Ο κ. Ιωαννίδης διευκρίνησε, ότι αυτή η εναντίωση θα ισχύει εν όσω συνεχίζει να πλανάται η υπόνοια «παράκαμψης» του ντόπιου εργατικού δυναμικού από την λειτουργία ελεύθερης οικονομικής «ζώνης» κατά μείζονα δε λόγο αν την υπονοια διαδεχθή η επιβεβαίωση.
«Διαφορετικά», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης «αν δηλαδή υπάρξουν δεσμεύσεις και εξασφαλισθεί η λειτουργια ΕΟΖ με απασχοληση ντόπιου εργατικού δυναμικού, δεν θα υπάρχει λόγος να μην επανέλθουμε στην αρχική μας θέση και να μην συγκατεθούμε στην εγκαθίδρυσή της».

Εν τω μεταξύ κατά την τελευταία συνεδρίασή του της Πέμπτης 31.3.16 το διοικητικό συμβούλιο του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς αποφάσισε να συνηγορήσει σε όλες τις προτάσεις φορέων του νομού γιά πλήρη αποσυμφόρηση όλων των κέντρων προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών, που λειτουργούν στον νομό.

Περισσότερα

4η Ρομποτική αποθήκη από την ELVIAL

Πού αποθηκεύουμε τα προφίλ αλουμινίου σας; Πώς διαχειριζόμαστε τις παραγγελίες για να είναι άψογες ποιοτικά και να παραδίδονται όπως πρέπει […]

Δείτε ακόμα