Γενικά

Στοχευμένες παρεμβάσεις συντήρησης του οδικού δικτύου από την Π.Ε. Κιλκίς

Τις στοχευμένες παρεμβάσεις επί του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της συνεχίζει η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και, όπως δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, «οι εργασίες για την ασφάλεια του οδικού δικτύου αποτελούν προτεραιότητα, με στόχο την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του νομού».

Οι εργασίες που εκτελούνται από συνεργεία της υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου του νομού και αφορούν κυρίως σε συντήρηση του οδοστρώματος (ασφαλτόστρωση κ.ά), χρήση αντιολισθητικής ασφάλτου, κοπή αυτοφυούς ανεπιθύμητης βλάστησης και καθαρισμό ερεισμάτων.

Ενδεικτικά, από τις αρχές του τρέχοντος μήνα έχουν ολοκληρωθεί εργασίες κοπής ανεπιθύμητης βλάστησης σε τμήματα του οδικού δικτύου εντός του Δήμου Παιονίας (Π.Ε.Ο.1 έξοδος Πολυκάστρου προς Εύζωνοι και επαρχιακής οδού προς Σκρα, στο τμήμα από Γουμένισσα προς Μ. Λιβάδια), οι οποίες βελτιώνουν την ορατότητα για τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων.

Εξάλλου, έχουν ολοκληρωθεί εργασίες ασφαλτόστρωσης επιδιόρθωσης/αντικατάστασης ασφαλτοτάπητα σε οδικά τμήματα- μεταξύ των οποίων- στην είσοδο του Ν. Αγιονερίου, επί της επαρχιακής οδού Π. Γυναικόκαστρο – Μεσιανό, καθώς και εργασίες διαγράμμισης στην επαρχιακή οδό Χέρσο – Μ. Στέρνα – Ποντοηράκλεια και στο τμήμα Μικρόκαμπος – Πικρολίμνη.

Το σύνολο των εκτελούμενων εργασιών εντάσσονται στο πλαίσιο του σχεδιασμού βελτίωσης των συνθηκών του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Π.Ε. Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]