Πολιτισμός

Στους «8» του κυπέλλου σκάκι ΚΔ Μακεδονίας προκρίθηκε ο ΣΟ Κιλκίς

Την σημαντικότερη επιτυχία από συγκροτήσεώς του σημείωσε ο σκακιστικός όμιλος Κιλκίς (ΣΟΚ).
Ύστερα από εξαιρετική απόδοση όλων των μελών, η ομάδα του επιβλήθηκε της αντίστοιχης της λέσχης πολιτισμού Φλωρίνης (ΛΠΦ) με 3,5-0,5 και προκρίθηκε στους «8» του κυπέλλου ΚΔ Μακεδονίας.

Σημειώνεται, ότι η ηττηθείσα είναι η περυσινή κυπελλούχος ΚΔ Μακεδονίας, ενώ η συνάντηση διεξήχθη στην ουδέτερη έδρα των Γιαννιτσών, κάτι που προσδίδει πρόσθετη αξία σ’ αυτήν την επιτυχία του ΣΟΚ.

Τα αποτελέσματα των επί μέρους παρτίδων έχουν ως εξής (με πρώτο τον ΣΟΚ):

Σπυρλιάδης-Κεσίδης ισοπαλία

Μοσχούτας-Γυμνόπουλος 1-0

Μηνάς-Παπαδόπουλος 1-0

Δουδουλακάκης-Πατρίκη 1-0

Στους προημιτελιούς ο ΣΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Δούρειο Ίππο Πτολεμαϊδος. Η συνάντηση θα διεξαχθεί την Κυριακή 26.1.20 στο εντευκτήριο του συλλόγου της Πτολεμαϊδας (Τραπεζούντος 38), με ώρα έναρξης 11 το πρωι.

Οσο γιά την μέχρι στιγμής πορεία του ΣΟΚ, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως μία πρώτο «σπονδή» στην μνήμη του «γενάρχη» του οργανωμένου σκάκι στον νομό και επί μακρόν «ακρογωνιαίο λίθο» και «στυλοβάτη» του Λευτέρη Ναβροζίδη, στο ξεκίνημα της χρονιάς κατά την οποία συμπληρώνεται μία δεκαετία του από της «αναχώρησής» του γιά τα σκακιστικά «εντευκτήρια» του Παραδείσου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]