Αθλητισμός

“Στον θρόνο” του πρωταθλητή της σφαιροβολίας ο Κυριάκος Ζώτος με νέα ατομική επίδοση 20,34μ.

“Στον θρόνο” του πρωταθλητή Ελλάδος της σφαιροβολίας “κάθεται” από το Σάββατο 5.6.21 ο Κυριάκος Ζώτος.

Ο 25χρονος κιλκισιώτης (από το Πεδινό) ρίπτης του “Αλέξανδρου Μακεδονίας” Θεσσαλονίκης, που προέρχεται από το “φυτώριο” του ΓΣ Μανδρών, ανεδείχθει στο Παμπελοποννησιακό στάδιο Πατρών “χρυσός” πανελληνιονίκης με νέα ατομική επίδοση 20,34μ. έναντι, 20,25μ. της προηγούμενης πριν λιγότερο από ένα μήνα και παρέμεινε στην τρίτη θέση όλων των εποχών στον ανοιχτό στίβο!

Κατά αυτόν τον τρόπο επιβεβαίωσε την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση του, που του επιτρέπει την προσπάθειά του διεκδίκησεις της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο, παρά το δύσκολο του εγχειρήματος, ενώ “κλείνει” την “πόρτα” στην προηγηθείσα άσχημη περίοδο των τραυματισμών.

Την νέα ατομική επίδοση του ο Κυριάκος την σημείωσε στην έκτη και τελευταία προσπάθεια του.

Ο επόμενως και εφικτός αντικειμενικός σκοπός του, καθώς σ΄αυτό το επίπεδο έχει της δυνατότητες, είναι οι Βαλκανική αγώνες, ενώ αναμένεται να αγωνισθεί σε τουλάχιστον τρείς ακόμα εγχώριες και διεθνείς συναντήσεις.

“Το πιστέψαμε, δουλέψαμε και επιτέλους βγήκε. Είμαι πολύ χαρούμενος με την επίδοση, καθώς ήταν μια επίδοση που είχα δείξει από καιρό πως μπορώ να πετύχω. Σήμερα έγινε ένας εξαιρετικός αγώνας στη σφαιροβολία και είναι κρίμα που έγινε στο βοηθητικό και όχι κεντρικό στάδιο, όπου η βαλβίδα είναι πολύ καλύτερο και είναι πιθανό να βλέπαμε καλύτερες επιδόσεις. Συνεχίζουμε με τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας”, είπε ο Κυριάκος Ζώτος.

Ο αθλητής του Στάθη Χατζηστάθη απάντησε στον Νικόλα Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων), που στην πέμπτη προσπάθεια σημάδεψε στα 20,15 μέτρα.

Ο αθλητής, ο οποίος είχε ακόμη βολές στα 18,40 μ., 18,80 μ., 19,73 μ., 19,89 μ., άκυρη και 20,34 μ., έφτασε στην τρίτη του νίκη στη διοργάνωση.

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε και ο Νικόλας Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων), που ήταν δεύτερος με 20,15 μ., στον τέταρτο αγώνα του στη σεζόν με βολή πάνω από τα 20,00 μέτρα. Τον εαυτό του ξεπέρασε ο Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος), που ήταν τρίτος με 19,78 μ., επίδοση καλύτερη από 19,46 μ. του Σπλιτ. Ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) κατέλαβε την τέταρτη θέση με 19,63 μ. σε μία ακόμη σταθερή εμφάνιση στη σεζόν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]

«Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ήταν που ήταν ράθυμο το κλίμα στα κομματικά επιτελεία ωρισμένων κομμάτων αναφορικά με την δραστηριοποίηση τους εν όψει των προσεχών […]

Γ.Γεωργαντάς από το Κιλελέρ: Τιμούμε τους αγώνες των αγροτών μας και παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο του πρωτογενούς τομέα

113 χρόνια μετά την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς βρέθηκε στο Κιλελέρ προκειμένου […]