Γενικά

Στην Κωνσταντινούπολη οι δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας με αντιπροσωπεία της ΠΕΔΚΜ

Οι δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς και πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Σούλης Καζαντζίδης βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη με πολυμελή αντιπροσωπεία της ΠΕΔΚΜ.

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου επισκέφθηκαν τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας μας κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος τους υποδέχθηκε με θέρμη, στο Φανάρι.

Το πρωί της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου επισκέφθηκαν τον ιερό ναό της Παναγίας Βλαχερνών στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος υπήρξε ο πιο γνωστός και φημισμένος ναός της Παναγίας στην Πόλη , με διαρκή ακτινοβολία σε ολόκληρο τον κόσμο του Χριστιανισμού, και τον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί με το περίφημο στην ορθοδοξία μας αγίασμα και τους τάφους των τελευταίων οικουμενικών Πατριαρχών που βρίσκονται στον αύλειο χώρο του ναού.
Στην συνέχεια, επισκέφθηκαν το ιστορικό γηροκομείο του νοσοκομείου Βαλουκλή της Κωνσταντινούπολης, το οποίο τον περασμένο Αύγουστο υπέστη σοβαρές φθορές από την πυρκαγιά που ξέσπασε. Η ΠΕΔ ΚΜ, στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια αποκατάστασης των σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν προσφέροντας το ποσό των 50.000€, καθώς αυτή η δομή υγείας εξυπηρετεί την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης.
Τέλος, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο «λίκνο της Ορθοδοξίας», την Αγία Σοφία, ένα σημαντικό σύμβολο του Χριστιανικού κόσμου και θα συμμετέχουν στην τελετή του καθαγιασμού των υδάτων (Θεοφάνεια, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, 19.1.23) από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στην Τρίγλια (Βιθυνία).

Η επίσκεψη της ΠΕΔ ΚΜ στο Φανάρι, πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα