Κοινωνία

Στο πλευρό απόρων συμπολιτών ο σύλλογος «Ανάσα Ευαισθησίας»

Κοντά στους άπορους συμπολίτες βρέθηκε την Καθαρά Δευτέρα ο σύλλογος «Ανάσα Ευαισθησίας» νομού Κιλκίς.
Σε μιάν ακόμη κατά γράμμα και πνεύμα εφαρμογή των καταστατικών σκοπών του, ο εν λόγω σύλλογος προσέφερε σε άπορες οικογένειες σαρακοστιανά εδέσματα, που από μόνες τους αδυνατούσαν να προμηθευτούν, και μαζί την δυνατότητα να γιορτάσουν την είσοδο στην Μεγάλη Σαρακοστή.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«Ο σύλλογος «Ανάσα Ευαισθησίας» νομού Κιλκίς την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας θέλησε να είναι δυναμικά παρών με στήριξη των απόρων οικογενειών του συλλόγου. Μία εβδομάδα με εκκλήσεις γιά συγκέντρωση τροφίμων από είδη διατροφής (ταραμά, πιπεριές, ντολμαδάκια, πατάτες, καλαμαράκια) με προσφορά ελιών από τον παραγωγό κ. Μπίκο και λαγανών από τον φούρνο Μπόζη. Το θέμα του μαγειρέματος ανέλαβαν μέλη του συλλόγου, που από την προηγούμενη ημέρα φρόντισαν να έχουμε κατσαρόλες μεγάλες με φασολάδες και φασόλια φούρνου. Η Καθαρά Δευτέρα βρήκε τον σύλλογο από πολύ πρωί σε συνεχή ετοιμότητα, σε ότι αφορά στην διανομή. Οι άπορες οικογένειες με ένα τηλέφωνο προσέρχονταν να πάρουν τα πακέτα αγάπης. Η ευαισθησία, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη βρήκαν έμπρακτη έκφραση από έναν άνθρωπο. Η Άννα Δημάκη, δημοτική σύμβουλος, πριν αρχίσουν καν την εκδήλωση στον Γαλλικό ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει στον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου «Ο Εχέδωρος» Αλέξανδρο Σαββίδη κάποιες μερίδες να δοθούν στις οικογένειες του συλλόγου μας. Η ημέρα μας βρήκε να διανέμουμε εντός πόλεως σε όλες τις άπορες οικογένειες μας και σε όσα χωριά έχουμε απόρους και δεν είχαν την δυνατότητα να πάνε σε παραπλήσια χωριά για να έχουν ένα γεύμα. Η ημέρα αυτή ήταν μεν κοπιαστική, πλην όμως προσφέραμε αξιοπρεπές γεύμα σε πολλούς συμπολίτες μας, που δεν είχαν την δυνατότητα να έχουν ούτε καν την λαγάνα.
Καλή Σαρακοστή και περνάμε ένα μήνυμα: Ας δούμε δίπλα μας κάποια στιγμή και ας σταματήσουμε να είμαστε μόνο για τον εαυτό μας και για επίδειξη. Ας σταθούμε σε αληθινά προβλήματα και όχι σε ο,τιδήποτε, «αρκεί να φανούμε». Ταπεινότητα έδειξε ο Χριστός, και αυτό ας κάνουν πολλοί από μας.
Μοιράζομαι, νοιάζομαι και προσφέρω, ας είναι οι μέρες που διανύουμε».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα