Αθλητισμός

Στο πλευρό της Γαλλίδας υπερμαραθωνοδρόμου Μ.Λοοτί ο σύλλογος δρομέων υγείας Κιλκίς

Η Μαρί Λοοτί ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου του 2019 από την Πορτογαλία, προκειμένου να διασχίσει συνολικά 26.232 χιλιόμετρα. ώστε να πραγματοποιήσει το παιδικό της όνειρο: Να κάνει το γύρω του κόσμου τρέχοντας!

Ένα εγχείρημα που μόλις έξι άνθρωποι στον κόσμο το έχουν καταφέρει έως σήμερα. Στον δρόμο προς την Κεντρική Ευρώπη, η Γαλλίδα αθλήτρια την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου έφτασε στο Κιλκίς, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τα μέλη του συλλόγου δρομέων υγείας Κιλκίς (ΣΔΥΚ).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί της και να μοιραστούν την ξεχωριστή εμπειρία της. Πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου τρία μέλη του συλλόγου έτρεξαν τιμητικά μαζί της στην διαδρομή Κιλκίς – Ροδόπολης Σερρών.

Έως σήμερα έχει διανύσει περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα, και ο ενθουσιασμός της είναι τέτοιος, που δεν φαίνεται τίποτε να στέκεται εμπόδιο στο υπέροχο ταξίδι της.

Το πάθος της για το τρέξιμο ξεκίνησε όταν είδε τον ολυμπιακό Μαραθώνιο στην Αθήνα το 2004, και από τότε δε σταμάτησε ποτέ. Από την ημέρα που ξεκίνησε τρέχει περίπου σαράντα χιλιόμετρα την ήμερα, το επίπεδο ενός Μαραθωνίου, ωθώντας ένα καροτσάκι με τα προσωπικά της αντικείμενα και απαραίτητα τρόφιμα.

Δεν συνοδεύεται από όχημα ή κάποια ομάδα. Πρόκειται να διασχίσει 23 χώρες, τέσσερες ηπείρους, τρέχοντας 650 Μαραθωνίους.

Ο αρχικός διετής σχεδιασμός της άλλαξε εξ αιτίας της παγκοσμίου πανδημίας, και αναμένεται να τελειώσει την υπέροχη περιπέτειά της σε συνολικό διάστημα τριών χρόνων.

Αισθάνεται τυχερή γιά την ελευθερία των επιλογών της και αγωνίζεται, γιά να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί οικονομικώς ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Women for Women International”, που παρέχει ηθική και πρακτική υποστήριξη στις γυναίκες, οι οποίες επιβίωσαν πολέμων και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Συμβολικώς ο ΣΔΥΚ θα κάνει δωρεά στον παραπάνω οργανισμό ένα ευρώ για κάθε χιλιόμετρο που έτρεξε η Λοοτί εντός του νομού Κιλκίς.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, επίσης τα εξής:

« … Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της σε πραγματικό χρόνο και να υποστηρίξετε το σκοπό του “Women for Women International” στο site https://lootie-run.com.

Βon voyage Lootie. Σε ευχαριστούμε για τις υπέροχες στιγμές και που έστω για λίγο μας έκανες κομμάτι αυτού του ξεχωριστού ταξιδιού σου. Καλή επιτυχία».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα