Εκπαίδευση

Επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Κιλκίςο στο Μουσείο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τα τμήματα Α2 και Α4 του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν τους χώρους του μουσείου με συνοδούς τις καθηγήτριες Σιάτρα, Ευαγγελοπούλου και Χατζηαντωνίου.

Στο μουσείο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών αλλά και Παραολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, όπου εκτίθενται φωτογραφίες και πληροφορίες για μεγάλες μορφές του αθλητισμού, αλλά και ως αναμνηστικά οι επίσημες ενδυμασίες κάποιων Ολυμπιονικών μας, φωτογραφίες τους, καθώς και μια σειρά από πληροφορίες και μασκώτ των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Παράλληλα, οι μαθητές πήραν μέρος σε δραστηριότητες δοκιμασίας αθλημάτων όπως το άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος, τοξοβολία, δρόμος, μπότσια, γκόλμπολ (τα δύο τελευταία είναι αθλήματα των Παραολυμπιακών αγώνων και δοκιμάζοντάς τα οι μαθητές συνειδητοποίησαν τη σημασία της έννοιας ενσυναίσθηση και συμπερίληψη).

Ήταν μια πραγματικά όμορφη εμπειρία για όλους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]