Κοινωνία

Στο “κοινοβούλιο” του παραδείσου “κατέλαβε έδρα” ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

Σε ηλικία 77 ετών απεβίωσε την Τρίτη 27.10.20 ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Ο θανατός του οφείλετε σε παθολογικά αίτια.

Η εκφορά του θα γίνει στις 4 η ώρα της Πέμπτης 29.10.20, από τον ιερό ναό της Ροδώνας της γενετειράς του.

Ο εκλιπών, δικηγόρος στο επάγγελμα, που όλοι η κοινωνία του νομού τον προσφωνούσε με το υποκοριστικό του Λάκης, σε μία σαφέστατη κατάδειξει της οικιότητας που χαρακτήριζε της σχέσης του με τους πολίτες, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Κιλκίς στις πρώτες μετά την μεταπολίτευση εκλογές της Κυριακής 17 Νοεμβρίου 1974, και ήταν τότε, σε ηλικία 31 ετών, ο ποιό νεαρός Κιλκισιώτης εκπρόσωπος στη Βουλή των Ελλήνων, επανεξελέγη ως κυβερνητικός βουλευτής στις 20 Νοεμβρίου 1977 και ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 18 Οκτωβρίου 1981.

Ως πολιτικός, διεπόταν από αρχές τις οποίες δεν διαπραγματευόταν γι’ αυτό και η προσήλωσή του σ’ αυτές τον ώθησε στην απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική και να μην συμμετάσχει στις εκλογές του 1985 και τις μετέπειτα, αν και σε ηλικία μόλις 45 ετών.

Ήταν οι αρχές, που βασίζονταν στον διάλογο, την συνδιαλλαγή, την ανεκτικότητα, τον σεβασμό του αντιθέτου και πάνω απ’ όλα στο πολιτικό και ανθρώπινο ήθος. Χάρη σ’ αυτές ο Λάκης κατάφερε να “ρίξει γέφυρες” επικοινωνίας, με τις οποίς “γεφύρωσε” ακόμη και τις έντονες διαφορές που χώριζαν την παραταξή του με την ιδεολογικώς αντίθετη και οι οποίες είχαν δημιουργηθεί κατά την μετεμφυλιωπολεμική και προδικτατορική περίοδο συμπεριλαμβάνοντας σε επίπεδο νομού και την δική του οικογένεια.

Ήταν άνθρωπος με έμφυτη ευγένια και χαμηλων τόνων στοιχεία που σημάδεψαν και την πολιτική σταδιοδρομία του, η οποία επιπλέον χαρακτηρίσθηκε από έντονη βουλευτική και εξωβουλευτική δραστηριότητα για θέματα, ζητήματα και προβλήματα του νομού συμβάλοντας καθοριστικώς στην προώθηση και επιλυσή τους.

Άλλωστε, εώς το τέλος του βίου του υπήρξε παντού ενεργός πολίτης μη σταματόντας ποτέ να ενδιαφέρεται για τούτο τον τόπο και τους ανθρώπους του, γι’ αυτό η μορφή του χαράκτηκε ανεξίτηλα στην κιλκισιώτικη συλλογική μνήμη, και ο Λάκης Παπαδόπουλος θα βρίσκεται πάντα αναμεσά μας.

Ας είναι ελαφρό το χώμα, της ιερής γης του Κιλκίς που θα τον σκεπάσει για πάντα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα