Πολιτισμός

Η θεατρική παράσταση «El Che» στο Κιλκίς γιά την Εργατική Πρωτομαγιά

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς σε συνεργασία με τα Κλαδικά Σωματεία Τροφίμων και Μετάλλου, την Πρωτοβουλία Ιδιωτικών υπαλλήλων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς σας προσκαλεί στην θεατρική παράσταση «El Che», σε κείμενο-ερμηνεία Βασίλη Κυριάκου και σκηνοθεσία Γιάννη Σταματίου, την Κυριακή 30 Απρίλη στις 8 το βράδυ στην αίθουσα «Μανώλης Ανδρόνικος» της ΜΚΕ ΤΕΧΝΗ Κιλκίς.

95 χρόνια από τη γέννηση του Che

95 χρόνια από τη γέννηση του Che στο Rosario, από την γυναίκα που τον πολιτικοποίησε όσο καμιά άλλη, την μητέρα του τη Selia de la Serna!

Πώς ένα ασθματικό παιδί, που πήρε το βάπτισμα του πυρός στον ποταμό Parana, έγινε ο πιο γνωστός επαναστάτης του κόσμου;

Ένα παιδί από μεσοαστική οικογένεια των Guevara, με πρόγονο ακόμη και αντιβασιλέα της Ισπανίας, και θαυμαστής του Γκάντι και γιατρός, προτιμά να τραβήξει κουπί με τους λεπρούς της Λατινικής Αμερικής, τους εξεγερμένους της Guatemala και τους Κουβανούς και τον Φιδέλ που σχεδιάζουν κάτι τρελό!

Μια επανάσταση που θα ξεκινούσε με 82 guapos από τον ποταμό Tuxpan του Μεξικού στο να τα βάλει με μιαν ολόκληρη αυτοκρατορία του Ιμπεριαλισμού: Τις ΗΠΑ.

95 χρόνια από την γέννηση του Che, του φίλου μας όπως θα έλεγαν οι Αργεντίνοι και οι ιδέες του θα παραμείνουν κλασικές σαν το παλιό καλό κρασί και αλεξίσφαιρες!

¡Las ideas no mueren!

95 χρόνια από την γέννηση του και οι ιδέες του έρχονται να αγκαλιαστούν με το ποτάμι νεανικής οργής στις ράγες του κέρδους!

” Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο περισσότερες φορές από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου επάνω στην γη! ”

95 χρόνια από την γέννηση του, και οι επαναστατικές του ιδέες σμίγουν με τα χνώτα της Παρισινής Κομμούνας του 1871, του Μάη του 1968 με το φουσκωμένο ποτάμι οργής των εργαζομένων ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

” Πόσο πιο φωτεινό και θα ήτανε το μέλλον αν άνθιζαν επάνω στην επιφάνεια της γης, ένα, δύο, τρία πολυάριθμα Βιετνάμ! “.

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]