Γενικά

Στο Κιλκίς, διά του 3ου γυμνασίου, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Έρασμος +»

Επίσκεψη γνωριμίας στον δήμαρχο Κιλκίς πραγματοποίησαν ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς Δημήτριος Ιωακειμίδης και τέσσερις εκπαιδευτικοί από Κύπρο, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία, οι οποίοι συμμετέχουν ως συντονιστές στο πρόγραμμα «Έρασμος +» (Erasmus +).
Οι εκπαιδευτικοί διακρατικοί εταίροι αναφέρθηκαν στην εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος το οποίο εστιάζει στις ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και στην επιλογή συμμετοχής του 3ου γυμνασίου Κιλκίς ως ενός εκ των έξι εγκεκριμένων πανελλαδικά στο «Έρασμος +». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών σε σχολεία των χωρών συμμετοχής, διδασκαλίες και εκπαιδευτικές ανταλλαγές. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 102.190ευρώ και η διάρκειά του είναι διετής.
ΕΡΑΣΜΟΣ
Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης υποδέχθηκε θερμά τους φιλοξενουμένους και τους περιέγραψε αδρομερώς τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού συστήματος αυτοδιοίκησης καθώς και τη σύνδεση του δήμου με την εκπαίδευση. Ο κ. Σισμανίδης τόνισε ότι οι Ο.Τ.Α είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων σε κτιριολογικό επίπεδο και μεριμνούν γενικότερα για την σχολική στέγη και την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής στα σχολικά συγκροτήματα.
Επίσης, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Erasmus +» καθώς αυτό, όπως τόνισε, φιλοδοξεί να δώσει σωστές εκπαιδευτικές κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών και ευχήθηκε στα συμμετέχοντα σχολεία και στους συντονιστές εκπαιδευτικούς καλή δύναμη και επιτυχία στις εκπαιδευτικές επιδιώξεις τους στο πλαίσιο του προγράμματος.
Στη συνάντηση συμμετέσχε για θέματα της αρμοδιότητάς του και ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών Αιμίλιος Νικολαϊδης.

Περισσότερα

«Πρωτιά» υψηλών θερμοκρασιών – Κοντά στους τους 42 °C η θερμοκρασία σε Ηλιόλουστο και Γυναικόκαστρο

Συνεχίζονται οι καταγραφές υψηλών θερμοκρασιών από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η μέγιστη θερμοκρασία […]

Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]