Αθλητισμός

Στο «κατώφλι» της γ’ εθνικής ο Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου

Μετά το 90-35 του Πολυκάστρου το 84-59 της Κατερίνης, όπου διεξήχθη ο δεύτερος της σειράς ημιτελικών με τον Αιγινιακό, λόγω αλλαγής έδρας της τελευταίας στιγμής εξ αιτίας τεχνικού προβλήματος στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγινίου.
Έτσι, ο πρώτος στην κατάταξη της κανονικής περιόδου του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος α’ κατηγορίας Κ.Μακεδονίας Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου προσέδωσε θριαμβευτικό χαρακτήρα στην πρόκρισή του στην σειρά των τελικών αγώνων γιά την κατάκτηση του τίτλου, με αντίπαλο τον ΓΑΣ Αλεξανδρείας.
Και αυτή η υπόθεση θα κριθεί στις δύο νίκες, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στο Πολύκαστρο, τον δεύτερο στην Αλεξάνδρεια και τον τρίτο, εφ’ όσον χρειασθεί, και πάλι στο Πολύκαστρο, καθώς η ομάδα του Πολυκάστρου έχει πλεονέκτημα έδρας και έναντι της αλεξανδρινής.
Περισσότερο από τις «διά περιπάτου» επικρατήσεις του επί του Αιγινιακού, εκείνο, το οποίο χαροποίησε τους φίλους του Ευάθλοθ/Μακεδόνων από τους δύο αγώνες με αυτόν τον αντίπαλο, είναι η συνολική αγωνιστική «εικόνα» της ομάδας του Πολυκάστρου, η δηλωτική δυνατοτήτων διεκδίκησης του τίτλου και της ανόδου με ιδιαίτερες αξιώσεις.
Άλλωστε, χάρη σ’ αυτήν ακριβώς την «εικόνα» μετέτρεψε τους δύο αγώνες σε «περιπάτους» της και σε «δυνατές» προπονήσεις εν όψει της σειράς των τελικών με συνεχείς δοκιμές σχημάτων και τακτικών, με την συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των παικτών. Ήταν δε πρώτης τάξης ευκαιρία γιά όσους είχαν λιγότερο αγωνιστικό χρόνο έως σήμερα, ώστε να ενισχύσουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους στο να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε αγωνιστική απαίτηση.
Στον αγώνα του κλειστού γυμναστηρίου Κατερίνης η υπόθεση της νίκης «καθάρισε» από το… πρώτο κιόλας δεκάλεπτο! Το υπόλοιπο διάστημα ήταν γιά τον Εύαθλο/Μακεδόνες ένας συνδυασμός προπόνησης και… γιορτής.

Τα δεκάλεπτα:
11-33, 14-16 (ημιχρόνιο 25-49)
15-18, 19-17 (τελικό 59-84)

Η σύνθεση:
Μ.Γκαντίδης, Ημερίδης, Σιώπκας, Πούλος, Κούτουλας, Πολυχρονίδης, Βαρβούτας, Ζεμπεκίδης, Βακιρλής, Α.Λέφας, Κήρυκος.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 9.5.15, 18.00, Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου-ΓΑΣ Αλεξανδρείας

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Παραιτήσου»

Την τιμητική τους είχαν την εβδομάδα που μας πέρασε στον πολιτικό «στίβο» του νομού μας η απαίτηση παραιτήσεων. Εν αρχή […]