Αθλητισμός

Η συμμετοχή του Αλέξανδρου Αξιούπολης στο final four

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα των Κορασίδων Κ18 με την συμμετοχή του Αλέξανδρου Αξιούπολης στην τελική φάση FinalFour που έγινε στο ΔΑΚ του Αιγινίου το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου.

Η ομάδα του Αλέξανδρου, η οποία συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε τελική φάση, ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Το Σάββατο αγωνίστηκε με την πρωταθλήτρια Πάνθηρες Κοζάνης, όπου έχασε με σκορ 3-0 σετ (15-25, 11-25, 16-25) και την Κυριακή αγωνίστηκε στον μικρό τελικό με τον ηττημένο του άλλου ζευγαριού τον Ποσειδώνα Βέροιας, όπου και έχασε με 3-1 σετ (21-25, 17-25, 25-19, 20-25).

Και στα δύο παιχνίδια έπαιξαν με πάθος και αγωνιστική διάθεση για νίκη, διεκδίκησαν με ίσους όρους τα παιχνίδια, τόσο με την πρωταθλήτρια Πάνθηρες Κοζάνης όσο και με τον Ποσειδώνα Βέροιας. Όμως είχαν να αντιμετωπίσουν ομάδες με παράδοση και αθλήτριες που συμμετέχουν ενεργά στην Εθνική ομάδα και σε κλιμάκια Εθνικών ομάδων με ύψη άνω του 1.85μ.

Αγωνιστικά και τακτικά πήγαν αρκετά καλά, όμως η υποδοχή ήταν αυτή που δημιούργησε τα προβλήματα και δεν της επέτρεπε πολλές φορές να οργανώσουν απρόσκοπτα την επίθεση. Το μπλοκ-άμυνα λειτούργησε σωστά, όμως τα ψηλά και δυνατά κτυπήματα των αντιπάλων της αποσυντόνιζαν στο επιθετικό κομμάτι.

Η παρουσία στο σύνολο της ήταν πάρα πολύ καλή και απέδειξαν επάξια γιατί βρισκόνται για δεύτερη χρονιά σε Final Four.

Πρωταθλητής Κορασίδων Κ18, που θα συνεχίσει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ο ΦΣ Πάνθηρες Κοζάνης που νίκησε στο μεγάλο τελικό τον Πιερικό Κατερίνης με 3-0 σετ (25-13, 25-12, 25-21).

Η σύνθεση: (Χατζηγεωργιάδης Σταύρος) Τέφα Μαρία, Παντηρμά Κατερίνα, Παπασταϊκούδη Εύα, Παπά Μαρία, Τσόνογλου Χρυσή, Τέφα Μελίνα, Θεολόγου Αθανασία, Μπακαρτζάκη Αθανασία, Τσάφα Μαρία, Βύσια Ελένη, Πατρικίου Ελένη. Παντηρμά Ξανθή, Ζηλελίδου Θεοδώρα.

Σε δελτίο τύπου του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Κάνοντας τον απολογισμό μας, μπορεί να μην διπλασιάσαμε διαχρονικά τα μετάλλια του συλλόγου, στο τμήμα πετοσφαίρισης των Κορασίδων, όμως βαθμολογικά καταλάβαμε και φέτος την 4η θέση από 28 ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα

Τα οφέλη που αποκομίσαμε πολλά. Πρώτα και κύρια την παρουσία του κόσμου μας, που ήρθαν στο ΔΑΚ Αιγινίου για να μας συμπαρασταθούν.

Χαρήκαμε, το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων και τον σεβασμό των ομάδων.

Αποκομίσαμε, αγωνιστικές εμπειρίες υψηλότερου επιπέδου, και θέσαμε γερές βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Δημιουργήθηκαν σχέσεις φιλίας μεταξύ των αθλητριών, ενισχύοντας το «Ευ αγωνίζεσθαι» που είναι το πρώτιστο για τον σύλλογο μας.

Πετύχαμε τον στόχο που θέσαμε πριν από τρία χρόνια στην επανεκκίνηση του τμήματος που ήταν ο Α.Σ. Αλέξανδρος Αξιούπολης να πρωταγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και να γίνει η περιοχή της Παιονίας κέντρο ενδιαφέροντος στη πετοσφαίριση».

Περισσότερα

Και το ένα και το άλλο

Είναι από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστό: Δύσκολη η κατάκτηση, πολύ πιο δύσκολη η διατήρηση. Και τούτο αφορά σε ο,τιδήποτε έχει να […]

Δείτε ακόμα