Αθλητισμός

Στον δεύτερο γύρο του κυπέλλου ερασιτεχνών ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης επικράτησε του Αετού Βαρβάρας

Σε αγώνα του πρώτου γύρου του κυπέλλου Ελλάδος ερασιτεχνών, που διεξήχθη την Τετάρτη 31-8-22 στο γήπεδο Βαρβάρας Χαλκιδικής, ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης επικράτησε του τοπικού Αετού με 5-4 στα πέναλτυ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Στην κανονική διάρκειά του ο αγώνας έληξε ισόπαλος 2-2, ενώ η λήξη της παράτασης βρήκε τις δύο ομάδες και πάλι ισόπαλες με 3-3.

Ο εκπρόσωπος του νομού Κιλκίς προηγήθηκε τρεις φορές (32΄ Ρωμανίδης 0-1, 90΄ Ρωμανίδης 0-2, 98΄ Μπελίτσας 2-3) και ισάριθμες (46΄, 90΄+4΄, 103΄) ισοφαρίσθηκε.

Πριν την διαδικασία των πέναλτυ αποβλήθηκαν οι Παπαδόπουλος και Ρωμανίδης.

Στα πέναλτυ ευστόχησαν οι Γ.Ιωαννίδης (0-1), Μπελίτσας (1-2), Ματεντζίδης (2-3), Χατζηασλανίδης (3-4) και Ευθυμιάδης (4-5), και αστόχησε ο Θ.Ιωαννίδης.

Το πέναλτυ, που έκρινε τον αγώνα, ήταν το τελευταίο των γηπεδούχων, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Βίκτωρ Σακαλίδης, και ενώ οι γηπεδπούχοι είχαν ήδη χάσει ένα πέναλτυ πριν το άστοχο των Κρηστωνιτών.

Δύο «πρόσωπα»
Σ’ αυτόν τον αγώνα ο περυσινός πρωταθλητής ΕΠΣΚ, που συμμετέχει στο κύπελλο ερασιτεχνών αντί της κυπελλούχου αλλά αποσυρθείσας Αναγέννησης Πλαγιάς, εμφάνισε δύο «πρόσωπα».

Έτσι, στο πρώτο ημιχρόνιο διατήρησε την εδαφική υπεροχή κατά το μεγαλύτερο διάστημα, έπαιξε κατά διαστήματα αξιόλογο ποδόσφαιρο και ήταν σαφώς πιό απειλητικός από τον κυπελλούχο Χαλκιδικής Αετό.

Ακολούθησε η μέτρια «εικόνα» της επανάληψης, με κύριο χαρακτηριστικό την χαλαρότητα και την επιθετική «φλυαρία», που προσέφερε στον γηπεδούχο την δυνατότητα να ισορροπήσει το παιχνίδι και να κάνει πιό αισθητή την παρουσία του.

Η «τάξη» για τον ΠΑΟΚ «αποκαταστάθηκε» στην παράταση, όπου έδειξε να έχει περισσότερες δυνάμεις και άσκησε αρκετή πίεση στον Αετό.

Τα αδύνατα σημεία
Η ανωτέρω «εικόνα» της ομάδας του νομού Κιλκίς δεν «βρήκε» την ανάλογη «αντανάκλαση» στην συνολική «πορεία» και στο τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, καθώς από την μία έχασε ευκαιρίες με την ίδια ευκολία, με την οποία τις δημιούργησε, ενώ από την άλλη «πλήρωσε» γιά άλλη μία φορά «ακριβά» τα λίγες μεν πλην όμως σε μεγάλο ποσοστό αξιοποιηθείσες από τον αντίπαλο αμυντικές ολιγωρίες.

Αν μη τι άλλο, αιτία προβληματισμού, καθώς ο αγώνας στην Βαρβάρα θύμισε σε μεγάλο βαθμό τους αγώνες διαβάθμισης για την άνοδο στην γ΄ εθνική κατηγορία, όπου ο ΠΑΟΚ έχασε αδόξως αυτόν τον αντικειμενικό σκοπό.

Ωστόσο, η συνολική απόδοση κρίνεται ικανοποιητική γιά αρχές περιόδου, την οποία αντιμετωπίζουν στον ΠΑΟΚ Κρηστώνης με αισιοδοξία.

Η σύνθεση:
Σακαλίδης, Ρουστέμ (60΄Κωτάκης), Θ.Ιωαννίδης, Α.Παπαδόπουλος, Ματεντζίδης, Φ.Κόλα (70΄Παυλίδης), Μπελίτσας, Ευθυμιάδης, Ρωμανίδης, Αγαθαγγελίδης (93΄Αποστολίδης – 118΄Γ.Ιωαννίδης), Χατζηασλανίδης.

Η κλήρωση των αγώνων του δευτέρου γύρου, μετά την αναβολή της την Πέμπτη 8-9-22, θα διενεργηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης 15-9-22, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 18-9-22.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]

«Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ήταν που ήταν ράθυμο το κλίμα στα κομματικά επιτελεία ωρισμένων κομμάτων αναφορικά με την δραστηριοποίηση τους εν όψει των προσεχών […]