Εκπαίδευση

Έντονη η κιλκισιώτικη παρουσία στο 3ο φεστιβάλ μαθητικών ταινιών

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν μαθητές του 2ου πειραματικού γυμνασίου και του 2ου πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς την Κυριακή 26.5.24 στον κινηματογράφο “Ολύμπιον”, στην Θεσσαλονίκη. Η ταινία τους “Η Ιστορία του Σχολείου μας – Ιστορία της πόλης μας” ήταν μεταξύ αυτών, οι οποίες επελέγησαν και προβλήθηκαν στο 3ο μαθητικό φεστιβάλ ταινιών 2024, σε μιάν ιστορική κινηματογραφική αίθουσα.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Οι μαθητές αφηγήθηκαν την ιστορία του γυμνασίου Κιλκίς από το 1913 έως το 1949 αναζητώντας πληροφορίες στα σχολικά αρχεία, παλιά πρακτικά, φωτογραφίες που μας κληροδότησε ο αείμνηστος Δημήτριος Νικοπολιτίδης και βιβλία που ασχολούνται με την ιστορία του τόπου μας, όπως αυτά του Θανάση Βαφειάδη. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του μαθητή Μανώλη Λαζαρίδη, και συμμετέσχον επίσης οι μαθητές Αλπανίδου Καλλιόπη, Αβραμίδης Σταύρος, Ασλανίδης Χαράλαμπος, Γιοβανούδη Μαρία, Ιωαννίδου Αλεξάνδρα, Ιορδανίδης Βασίλης, Ιορδανίδης Χρήστος, Κανταρτζής Άγγελος, Κεβρεκίδου Ελευθερία, Κιουφεντζόγλου-Κατσαβέλη Ελένη, Παπαδοπούλου Άννα, Παπαδοπούλου Ελένη, Παπαδόπουλος Γεώργιος-Ορφέας, Παυλίδου Έλενα, Πολυχρονίδης Παύλος, Ραδίτσης Αστέριος και Τριανταφυλλίδης Παύλος.

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των ομίλων “Ψηφιακοί Περίπατοι στην Ιστορία ΙΙ” με υπεύθυνους καθηγητές τους Κατσαβέλη Μαρία και Κιουφεντζόγλου Αθανάσιο. Θα είναι διαθέσιμη για προβολή σε λίγες ημέρες στα ιστολόγια των δύο σχολείων και θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μαζί μας ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο, να συγκινηθείτε και να δείτε, μέσα από την πρωτότυπη προσέγγιση των παιδιών, την ιστορία του Κιλκίς να περνά από μπροστά σας σαν ταινία.

Καλή θέαση».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα