Κοινωνία

Στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου συγκαταλέγεται ο Κιλκισιώτης Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης

Στο 2% των επιστημόνων, που χαρακτηρίζονται ως οι κορυφαίοι του κόσμου, συγκαταλέγεται ο Κιλκισιώτης πολιτικός μηχανικός και καθηγητής στο Πανεπιστημίο του Λονδίνου Κωνσταντίνος – Δανιήλ Τσαβδαρίδης του Ονουφρίου!

Την σχετική παγκόσμια κατάσταση ή λίστα δημοσίευσε προσφάτως το φημισμένο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, και δεν είναι η πρώτη χρονιά, που το όνομα του κ. Τσαβδαρίδη συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτήν, κάτι που περιποιεί ιδιαίτερη τιμή όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και γιά τον τόπο του, δηλαδή το Κιλκίς (σε… “πείσμα” της αναγραφής της Θεσσαλονίκης ως τόπου γέννησης στο βιογραφικό σημείωμά του!).

Σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα, η συγκεκριμένη κατάσταση, που θεωρείται ως η πλέον αξιόπιστη στον κόσμο, συντάσσεται μετά από βιβλιομετρικές πληροφορίες από την βάση δεδομένων «Scopus».

Σε αυτήν αναγράφονται περισσότερες από 160.000 ονομάτων επιστημόνων της έρευνας ανάμεσα στο σύνολο των περισσοτέρων των οκτώ εκατομμυρίων εκείνων, που είναι παγκοσμίως εν ενεργεία.

Ελήφθησαν υπ’ όψιν 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία.

Η γιά τρίτη χρονιά παρουσία του σ’ αυτήν την τιμητική κατάταξη έγινε δεκτή με χαμηλούς τόνους από τον σεμνό Κιλκισιώτη επιστήμονα, που αρκέσθηκε απλώς να δήλωσει χαρούμενος.


“Πορεία” καταξίωσης

Η “πορεία” του 39χρονου Κωνσταντίνου -Δανιήλ Τσαβδαρίδη προς την καταξίωση ξεκίνησε από το πολιτειακό πανεπιστήμιο (Σίτυ Γιουνιβέρσιτυ) του Λονδίνου (τρία χρόνια) και συνεχίσθηκε στο αυτοκρατορικό κολλέγιο (Ιμπήριαλ Κόλλετζ) της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου (δύο χρόνια). Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του και στα δύο, ακολούθησαν τα διδακτορικά του ύστερα από τρία χρόνια στο πρώτο και τριάμισυ στο δεύτερο, τα οποία ολοκλήρωσε με άριστα.

Εν συνεχεία προσκλήθηκε από τέσσερα πανεπιστήμια να εργασθεί σε αυτά ως λέκτωρ. Επέλεξε το πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Γιουνιβέρσιτυ οφ Λόντον), και συγκεκριμένα την έδρα μεταλλικών κατασκευών (ουρανοξυστών, γεφυρών, χαλύβδινων κτιρίων).

Επόμενος “σταθμός” το πανεπιστήμιο του Λητζ, όπου εργάσθηκε ως επίκουρος αναπληρωτής, ενώ στα 37 επανήλθε στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στο οποίο είναι πλέον καθηγητής.

Ασχολείται με την έρευνα στα υλικά κατασκευών και στην βελτιστοποίηση διατομών με χάλυβα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, όταν ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ήταν υπουργών οικονομικών, είχε προσκαλέσει τον Κωνσταντίνο – Δανιήλ Τσαβδαρίδη γιά συζήτηση επί του έργου της σύνδεσης Ηνωμένου Βασιλείου – Γαλλίας με γέφυρα μεταλλικής κατασκευής στο στενό της Μάγχης.

Undated handout artist’s impression originally issued in 1985 of the Eurolink bridge, a plan by four London businessmen for a road/rail bridge across the Channel, one of the contender’s for the cross-Channel link. Boris Johnson’s proposal for a cross-Channel bridge to link Britain to France has been greeted with scepticism by representatives of the UK’s shipping industry.

Σήμερα ο Κιλκισιώτης επιστήμων – ερευνητής είναι σύμβουλος μελών της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων, ασχολουμένων με δημόσια έργα, ενώ είναι συχνά αποδέκτης ευμενών εκτενών αναφορών ή σχολίων εφημερίδων, ιστοσελίδων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εκπομπών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.

Τον συνοδεύουν οι ευχές όλων, να συνεχίσει να κινείται απαρεγκλίτως προς την κατεύθυνση εκείνη, η οποία οδήγησε και οδηγεί εκ του ασφαλούς στην διεθνή αναγνώριση και καταξίωση.

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα