Αθλητισμός

Στην 30η θέση Μάνδρες και στην 81η ο ΓΑΣΚ στην κατάταξη στον στίβο

Ο νομός Κιλκίς και ειδικότερα ο αθλητισμός του, μπορεί να σεμνύνεται γιά το τμήμα κλασικού αθλητισμού του ΓΣ Μανδρών, που έφτασε πλέον στο σημείο να αποτελεί φωτεινό θετικό παράδειγμα αγωνιστικού μεγέθους, αντιστρόφως αναλόγου προς το πληθυσμιακό, ή αλλιώς μεγάλης ποσοτικής και ποιοτικής παρουσίας μονάδων του στο αθλητικό «προσκήνιο» σε αντίστροφη αναλογία με τον μικρό πληθυσμό της περιοχής στην οποία εδρεύει.
Ετσι, βάσει της ετησίας αξιολογήσεως-βαθμολογήσεως των σωματείων του ΣΕΓΑΣ, η οποία περιλαμβάνει 294 συλλόγους, ο ΓΣ Μανδρών κατέλαβε την τριακοστή θέση της φετινής κατάταξης, έναντι της τεσσαρακοστής ένατης πέρυσι (!), σημειώνοντας έτσι μία τεράστια επιτυχία, η οποία αφ’ ενός μεν πολλαπλασιάζει τις «μετοχές» του, αφ’ ετέρου δε συμβάλλει τα μέγιστα στην προβολή όλης της ευρύτερης περιοχής της έδρας αλλά και του νομού Κιλκίς.
Η επιτυχία προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν συγκρίνει κανείς την υφιστάμενη αθλητική υποδομή και τα υπάρχοντα μέσα, την οποία χρησιμοποιούν και με τα οποία ασκούνται τα στελέχη του με αυτό που ισχύει σε άλλες περιοχές, και ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Πιό απλά, πρόκειται περί άθλου το ότι ένας σύλλογος ενός τόσο μικρού χωριού με τόσο περιορισμένα μέσα και γενικώς υλικοτεχνικές υποδομές κατορθώνει να συμπεριληφθεί στους πρώτους τριάντα της χώρας, έχοντας αναδείξει στελέχη που την εκπροσωπούν ακόμη και σε πολύ μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, παγκοσμίου επιπέδου!
«Πρόκειται γιά την καλύτερη αμοιβή της από πάσης πλευράς επίπονης προσπάθειάς μας γιά την νεολαία της περιοχής και τον αθλητισμό του τόπου, εν μέσω ουκ ολίγων ελλείψεων, προβλημάτων και δυσκολιών, που μας δίνει και το κουράγιο να μείνουμε …όρθιοι και να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και τις ίδιες αξίες», σχολίασε ο προπονητής του συλλόγου και καθηγητής φυσικής αγωγής, παλιός βαλκανιονίκης εφήβων στον ακοντισμό Γιάννης Χρίστογλου, δημιουργός αυτού του …«μικρού θαύματος» που λέγεται ΓΣ Μανδρών.
Από την 111η ανέβηκε στην 81η ο ΓΑΣΚ
Στην 81η θέση της κατάταξης των συλλόγων της χώρας «σκαρφάλωσε» ο ΓΑΣ Κιλκίς στην ετήσια αξιολόγηση των Σωματείων Στίβου του ΣΕΓΑΣ , μετά από τη ολοκλήρωση και δημοσίευση από αυτόν της επεξεργασίας για την αξιολόγηση των Συλλόγων της φετινής αγωνιστικής περιόδου κατά την οποία αξιολογήθηκαν-βαθμολογήθηκαν 294 σύλλογοι οι οποίοι καλλιεργούν και έχουν αγωνιστική δραστηριότητα στον στίβο.
Ο ΓΑΣΚ μετά από μια σχετικώς μέτρια περίοδο , στην οποία βρέθηκε λόγω αρνητικών συγκυριών στην 111η θέση το 2012, πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό “άλμα” τριάντα θέσεων «θέτει τις βάσεις για ακόμη πιο ψηλά τα επόμενα χρόνια», όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση με την οποία το τμήμα του στίβου ευχαριστεί την διοίκηση του ΓΑΣΚ, τους εφόρους , τους προπονητές του και όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν για τον ΓΑΣ Κιλκίς , ανεξαρτήτως του αν προσέφεραν βαθμό ή όχι στο σύλλογο.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο επικεφαλής του προπονητικού επιτελείου του στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς Κώστας Μιναρετζής “Όλοι όσοι βρισκόμαστε καθημερινά στο στάδιο είμαστε υπερήφανοι για τη νέα αυτή θέση μας γιατί δείχνει την ποιότητα και τη δυναμική της ομάδας μας. Ωστόσο , για να είμαστε ειλικρινείς, και στις τελευταίες θέσεις της αξιολόγησης να ήμασταν εμείς θα νοιώθαμε το ίδιο υπερήφανοι γιατί ξέρουμε από «πρώτο χέρι» την προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην οικογένεια του ΓΑΣ Κιλκίς, από οποιαδήποτε θέση και με οποιαδήποτε ιδιότητα. Ίσως να είμαστε σε καλό δρόμο και μάλιστα, όπως λένε και για τις δύσκολες διαδρομές, να περάσαμε τις «ανηφόρες» και τώρα να πηγαίνουμε πιο εύκολα στην «κατηφόρα». Ίσως μερικοί να καταλάβουν επιτέλους τι σημαίνει αγωνίζομαι για το σύλλογό μου. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν είμαστε σωματείο μαζικού αθλητισμού. Είμαστε αθλητικός σύλλογος που επιδίδεται σε αγωνιστικό αθλητισμό , και «καλλιεργεί» με ποιότητα και σε βάθος τις Ακαδημίες του και θα θέλαμε οι αθλητές μας να θέλουν να αγωνίζονται για την ομάδα μας”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα