Οικονομία

Στις κορυφαίες βιομηχανίες ζυμαρικών η εδρεύουσα στην ΒΙΠΕ Κιλκίς “Εurimac”

Εδρεύει στην βιομηχανική περιοχή Κιλκίς.
Φέρει το ιστορικό εμπορικό σήμα ΜΑΚΒΕΛ.
Θεωρείται από τις πλέον σύγχρονες στην Ευρώπη.
Σήμερα η “Eurimac” ΑΕ, σε πείσμα των καιρών της κρίσης, κατέχει περίοπτη θέση στον κλάδο της βιομηχανίας ζυμαρικών με όλους τους δείκτες της να έχουν θετικό πρόσημα, σε μια συνεχώς αναδική πορεία.
Αυτά επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Νέα Σελίδα” σύμφωνα με το οποίο η “Eurimac” ΑΕ κατέχει αυτήν την στιγμή την τρίτη θέση της κατάταξης των βιομηχανιών ζυμαρικών στην χώρα μας, στην οποία έχει “αναρριχηθεί” χάρη αφ΄ενός μεν στις υψηλές επιδόσεις της στον εξαγωγικό τομέα, αφ΄ετέρου δε στον πολύ μεγάλο τζίρο στην εγχώρια αγορά.
Ειδικότερα, στο δημοσίευμα της “Νέας Σελίδας” αναφέρονται για την “Eurimac” ΑΕ τα εξής:

“Μακαρονάδες τρίτης γενιάς είναι η οικογένεια Κωνσταντινίδη, που βρίσκεται στο τιμόνι της ΜΑΚΒΕΛ από το 1948.

Τα αδέλφια Κωνσταντινίδη, με καταγωγή από τη Σμύρνη, είχαν εξαγοράσει τη θεσσαλονικιώτικη βιοτεχνία ζυμαρικών “Ερμής” στα τέλη του 1939 και λίγα χρόνια αργότερα αποφάσισαν να “βαφτίσουν” τη νέα εταιρεία τους “Μακαρονοποιία Βορείου Ελλάδος”, εξ ου και ΜΑΚΒΕΛ.

Σήμερα τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ παράγονται στο Κιλκίς από την εταιρεία “Eurimac” A.E., μια ελληνική καθετοποιημένη βιομηχανία από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη. Με δυνατά χαρτιά τον ισχυρό εξαγωγικό χαρακτήρα αλλά και τον υψηλό τζίρο που επιτυγχάνει στην εγχώρια αγορά, κυρίως στην κατηγορία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, η Eurimac είναι έτοιμη για τα επόμενα βήματά της, όπως η ενίσχυση του brand name της στην ελληνική αγορά.

Περίπου το 70% της παραγωγής της γίνεται για ιδιωτικές ετικέτες και το 30% αφορά σε δικά της σήματα. Τα προϊόντα της ΜΑΚΒΕΛ βρίσκονται σε 50 χώρες, είτε ως δικά της σήματα είτε ως προϊόντα που παράγει για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών λιανικής (private label), ενώ το 40% της παραγωγής της κατευθύνεται σε χώρες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, από την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Πολωνία μέχρι την Κούβα, τη Βραζιλία και την Ιαπωνία.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η “Eurimac” αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα ζυμαρικών, με 120 άτομα προσωπικό και πλάνο επενδύσεων για τα επόμενα χρόνια στα 7 εκατ. ευρώ. Στο εξωτερικό διατίθενται τα ζυμαρικά με την επωνυμία ΜΑΚΒΕΛ, ενώ συμπληρωματικά έχουν αναπτυχθεί οι επωνυμίες “Latino”, “Familia”, “Grande Pasta” κ.ά”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]