Κοινωνία

Στηρίζει την αντικαπνική εκστρατεία ο «Α.Ευγένιος»

Την αντικαπνική εκστρατεία στηρίζει ο σύλλογος καρκινοπαθών νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος», που έδωσε το «παρών» σε πρόσφατη διημερίδα στο Κιλκίς γιά τον καρκίνο του πνεύμονος.
Με την ευκαιρία αυτή, και εν όψει της «Ημέρας κατά του Καπνίσματος», όπως έχει ορισθεί διεθνώς η 31η Μαίου, η πρόεδρος του συλλόγου Γεωργία Κολεσιώτου προέβη στην ακόλουθη έγγραφη δήλωση:
«Τον Μάϊο όπως και στους υπόλοιπους μήνες του έτους έχουν καθιερωθεί διάφορες διεθνείς ημέρες από τις οποίες θα επιλέξω να αναφερθώ στην 31 Μαϊου, που είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.
Στην πόλη του Κιλκίς ξεκίνησε μία προσπάθεια ενημέρωσης όσον αφορά στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα που οφείλεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στο κάπνισμα με τη διοργάνωση διημερίδας η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 & 28 Μαρτίου 2015 στο συνεδριακό κέντρο του Κιλκίς μετά από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Περικλή Κολότσιου.
ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία της ενημέρωσης σχετικά με το κάπνισμα, τονίζοντας ότι η περιφέρεια που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα υγείας στηρίζει και θα υποστηρίζει πάντοτε τέτοιες δράσεις.
Η διημερίδα ήταν ένα «μικρό λιθαράκι» και ίσως η αφορμή για κάποιους που την παρακολούθησαν να προβληματιστούν σχετικώς με το κάπνισμα, το οποίο ως κύριο αίτιο του καρκίνου του πνεύμονος με την αλματώδη αύξηση που σημείωσε τις τελευταίες δεκαετίες, “πέτυχε” την άνοδο των κρουσμάτων στην Ελλάδα και κυρίως στον γυναικείο πληθυσμό.
Όντας το Κιλκίς στους τέσσερις νομούς με τα υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου, θα πρέπει οι Κιλκισιώτες να προφυλάξουμε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας, ελαττώνοντας ή ακόμα καλύτερα «κόβωντας» το κάπνισμα.
Οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος δεν περιορίζονται μόνο στον καρκίνο αλλά επεκτείνονται στην καρδιά (καρδιοπάθειες), στο δέρμα (γήρανση) και εν γένει στην καλή φυσική κατάσταση περιορίζοντας την απόλαυση της ζωής.
Ο αντικαπνιστικός νόμος στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, διότι οι νόμοι πάντοτε έχουν τα γνωστά “παραθυράκια”.
Το ζητούμενο όμως δεν είναι να επιβληθεί δημιουργώντας φόβο, άγχος και διαξιφισμούς.
Το ζητούμενο είναι οι Κιλκισιώτες να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να πούμε:
ΖΩ για να ΑΝΑΠΝΕΩ
ΖΩ όταν ΑΝΑΠΝΕΩ».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]