Πολιτική

Στήριξη της περιφέρειας ζητεί ο δήμος Παιονίας

Τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα επισκέφθηκε , την Τετάρτη 15.7.20 , ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον περιφερειάρχη, ζητώντας παράλληλα την στήριξη του, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τους παράνομους μετανάστες που διέρχονται τον δήμο προς και από τα σύνορα, τα προβλήματα που απορρέουν από την λειτουργία της δομής της Νέας Καβάλας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις μετακινήσεις των παράνομων μεταναστών στον επαρχιακό δρόμο Νέας Καβάλας- Πολυκάστρου- Αξιούπολης, τον κίνδυνο από την δημιουργία ανεξέλεγκτων θυλάκων πλησίον των συνόρων , τις νομικές ενέργειες και λοιπές ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει ο δήμος διεκδικώντας την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας.

Ο κ. Σιωνίδης ζήτησε από τον κ. Τζιτζικώστα να προχωρήσει η ΠΚΜ στην βελτίωση του επαρχιακού δρόμου Νέας Καβάλας – Πολύκαστρο – Αξιούπολη (πεζοδρόμηση – φωτισμό – ποδηλατόδρομο) προκειμένου να εκλείψουν οι κίνδυνοι ατυχημάτων.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στον δήμο και στην ΠΚΜ όπως η Γέφυρα του Αξιού που ενώνει την Αξιούπολη με το Πολύκαστρο, η επιτάχυνση της υλοποίησης του αντιπλημμυρικού έργου του Αγίου Πέτρου, η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και η προετοιμασία προτάσεων για το ταμείο ΕΤΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα