Γενικά

Στήριξη Ιατρικού συλλόγου στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στηρίζει όπως πάντα τις εξαγγελθείσες δράσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών, που αφορούν στην αναστολή εκτέλεσης των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ από 1 Σεπτεμβρίου και σε απεργιακές κινητοποιήσεις και έχουν ως στόχο την κατάργηση του clawback καθώς και την διόρθωση της μέχρι τώρα δυσλειτουργικής συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ.

Τα ιδιωτικά εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα, που εξυπηρετούν το 95% περίπου των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καταρρέουν κάτω απ’ το δυσβάσταχτο μέτρο του clawback, το οποίο πάγια θέση μας είναι να καταργηθεί οριστικά! Φτάνει πια, δεν πάει άλλο!

Παράλληλα, επιτακτική είναι η ανάγκη για άμεση αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων.

Η παρούσα κατάσταση καταστρέφει τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια, στερεί από τον ασθενή αξιόπιστες υπηρεσίες και υποβαθμίζει δραματικά την υγεία του ελληνικού λαού.

Ο πρόεδρος του ΙΣΚ Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 23.8.23 μεταξύ του προεδρείου του ΠΙΣ και της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και έθεσε μεταξύ άλλων και τα παραπάνω ζητήματα με πρόταση για την άμεση κατάργηση του clawback.

Ο Πρόεδρος

Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]