Ελλάδα

Στην «ζώνη» υψηλού κινδύνου παραμένει ο νομός – Αιφνίδια αύξηση στην περιοχή Πολυκάστρου

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Στις περιοχές, στις οποίες εξακολουθεί να παρουσιάζεται υψηλό φορτίο του νέου κορωνοϊού, συνεχίζει να συγκαταλέγεται ο νομός Κιλκίς, σύμφωνα με όσα είπαν ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 4.12.20 γιά τις εξελίξεις στην πανδημία.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, οι περιοχές αυτές είναι οι Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Μαγνησία, Χαλκιδική, Κιλκίς, Καρδίτσα, Σέρρες, Τρίκαλα και Καβάλα.

«Σοκ» προκάλεσε ο αριθμός των 102 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στον νομό Κιλκίς, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Δευτέρα 7.12.20.

Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται και αρκετά, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, από την περιοχή της έδρας του δήμου Παιονίας, το Πολύκαστρο, και τους βόρειους οικισμούς του, αλλά και από τα πολλά κρούσματα που παρουσιάσθηκαν σε στρατιωτική μονάδα της 33ης Μ/Κ ταξιαρχίας πεζικού, που, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταδοθηκαν από οπλίτη κατά την διάρκεια συγχρωτισμού του με άλλους.

Αυτό οδήγησε στην σημαντική διασπορά του ιού εντός της μονάδος και ενδεχομένως στην πόλη του Πολυκάστρου, οδηγώντας τις εκεί αρμόδιες στρατιωτικές αρχές να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ πρωτόκολλα ιχνηλάτησης όσων μολύνθηκαν, θέτοντας παράλληλα σε «καραντίνα» ένα ιδιαιτέρως μεγάλο αριθμό οπλιτών και στελεχών του ανωτέρω στρατιωτικού συγκροτήματος, που κλήθηκαν, είτε να παρακολουθηθούν από τις υγειονομικές υπηρεσίες της ταξιαρχίας είτε να αυτοπεριορισθούν στις οικίες τους μετά από χορήγηση σχετικών αδειών.

Ο άνισος αμυντικός πόλεμος, που δίνει η παγκόσμια κοινωνία κατά του επικίνδυνου και μέχρι στιγμής άτρωτου από τα γνωστά φάρμακα νέου κορωνοϊού συνεχίζεται με χιλιάδες ανθρωπίνων θυμάτων καθημερινώς.

Η Πατρίδα μας θρήνησε μόνο κατά το τελευταίο δεκαήμερο περισσότερους από πεντακόσιους νεκρούς, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Κιλκισιώτες, ενώ και οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι ασφυκτικά γεμάτες με διασωληνομένους, άνδρες και γυναίκες, κάθε ηλικίας, που δεν μπορούν να αναπνεύσουν μόνοι τους.

Έντονος παραμένει ο προβληματισμός στους επιστήμονες, που βλέπουν δύο μόλις ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας ολόκληρος μήνας «απαγορευτικού» στην χώρα (ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου) τα κρούσματα νέου κορωνοϊού και ο αριθμός των νοσηλευομένων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι θάνατοι έχουν παγιωθεί σε αποκαρδιωτικούς αριθμούς.

Η επιπέδωση, λοιπόν, των στοιχείων που αναμένουν ειδικοί και κυβέρνηση γίνεται πράξη με αργούς ρυθμούς, γεγονός που δεν επιτρέπει να περάσει η χώρα στο επόμενο βήμα.

Ποιό είναι αυτό; Η άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων κυρίως με γνώμονα την οικονομία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα