Γενικά

Συνέλαβαν 27χρονο στην Πολίχνη για την μεγάλη κλοπή των 170.000 ευρώ στο Πολύκαστρο τον Αύγουστο του 2020

Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης η υπόθεση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού και κοσμημάτων από οικία στο Πολύκαστρο τον Αύγουστο του 2020. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 27χρονος, ο οποίος μαζί με συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, μπήκαν στο σπίτι του πρώην δημάρχου Παιονίας, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ καθώς και κοσμήματα συνολικής αξίας 49.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

“Η επισταμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης διάρρηξης οικίας με κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού και κοσμημάτων από το εσωτερικό της.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 8.6.22, στην περιοχή της Πολίχνης και συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 27χρονος, από κοινού με έτερα άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, τον Αύγουστο του 2020, εισήλθαν σε οικία σε περιοχή του Κιλκίς, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ καθώς και κοσμήματα συνολικής αξίας 49.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Επιπρόσθετα, ο προαναφερόμενος άντρας, κατά την αποχώρησή του από το σημείο, αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της ενοίκου που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά της οικίας, το οποίο βρέθηκε δύο μήνες μετά την κλοπή και αποδόθηκε στη νόμιμη ιδιοκτήτριά του.

Ο συλληφθείς, που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για συναφή αδικήματα, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως”.

Ως γνωστόν ο πρώην δήμαρχος Παιονίας είχε αποστείλει ευχαριστήριο προς την αστυνομική διεύθυνση μετά την εύρεση του ΙΧ αυτοκινήτου της συζύγου του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]

Έφιππη Νέα Δημοκρατία

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2023 είχα γράψει για τον μεγάλο κίνδυνο του Μητσοτάκη να μετατραπεί από μία σχετικά ικανοποιητική […]