Ειδήσεις Video

Στην “μάχη” κατά του κορωνοϊού “ρίχθηκαν” οι δήμοι Κιλκίς και Παιονίας (Βίντεο)

Με απόφαση της δημοτικής αρχής Κιλκίς ξεκινούν από σήμερα απολυμάνσεις στα σχολεία στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Οι απολυμάνσεις – καθαρισμοί θα γίνουν τις απογευματινές ώρες από εξειδικευμένο συνεργείο ώστε να μη διαταραχθεί η εκπαιδευτική κανονικότητα και να μη χαθούν διδακτικές ώρες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι μικροβιοκτονίες θα γίνουν πρώτα σε δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία, κατόπιν σε γυμνάσια και λύκεια της πόλης του Κιλκίς και θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη της εβδομάδας ενώ στις αρχές της επομένης θα ακολουθήσουν απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία της περιφέρειας του δήμου Κιλκίς.

Ο δήμος παράλληλα προχωρά ταχέως σε απευθείας ανάθεση για την προμήθεια ικανών ποσοτήτων αντισηπτικών που θα διατεθούν σε όλα τα σχολεία.

Αντισηπτικά αλλά και μάσκες είχαν διανεμηθεί στα σχολικά διδακτήρια για τη γρίπη, για προληπτικούς, επίσης, λόγους.

Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή θωρακίζει με τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής τα σχολεία, παρά το γεγονός ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας, έχοντας διαρκή επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και όλες τις αρμόδιες αρχές.

Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε προσωρινά και η αναστολή της λειτουργίας του ΚΑΠΗ δήμου Κιλκίς καθώς οι ηλικιωμένοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Ανακοίνωση του δήμου Παιονίας για τον κορωνοϊό
Σε εφαρμογή των νέων προληπτικών μέτρων που ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και για τον περιορισμό από την πιθανή εξάπλωση της επιδημίας του Κορονοϊoύ στη χώρα μας, ο δήμος Παιονίας ανακοινώνει ότι:

Αναστέλλει για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες έως και τη Τρίτη 7 Απριλίου όλες τις συνεδριακές εκδηλώσεις- πολιτιστικές δραστηριότητες (συναθροίσεις κοινού) οποιασδήποτε μορφής που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σε χώρους από το δήμο ή άλλους φορείς και συλλόγους καθώς και γενικά τη διάθεση των χώρων αυτών για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Αναστέλλει την λειτουργία των Κ.Α.Π.Η. από της 9 Μαρτίου έως και τις 5 Απριλίου 2020.
ξεκινά πρόγραμμα απολυμάνσεων σε όλα τα δημοτικά κτίρια ( παιδικοί σταθμοί, σχολεία, Κ.Α.Π.Η, αθλητικές εγκαταστάσεις και διοικητικά κτήρια).

Ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς για το κλείσιμο των σχολείων

Από το δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου και για τις επόμενες δεκατέσσερις ημέρες κλείνουν όλα τα σχολεία στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης του υπουργείου υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τη μείωση της διασποράς του στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Το μέτρο είναι αμιγώς προληπτικό για την περιφέρεια του δήμου Κιλκίς καθώς δεν έχει εμφανιστεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου υγείας δε θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια, τα λύκεια και το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ του δήμου Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα