Γενικά

Στην Αθήνα μετέβει ο διοικητής του Γ.Ν.Κιλκίς για θέματα του νοσοκομείου

Στην Αθήνα μετέβη ο διοικητής του Γ.Ν.Κιλκίς Ιωάννης Ανδρίτσος για επίλυση θεμάτων του νοσοκομείου Κιλκίς σύμφωνα με δελτίο τύπου που απέστειλε το γραφείο του.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Ανδρίτσος αναφέρει:

“Ο διοικητής του Γ.Ν. Κιλκίς πραγματοποίησε στις 5 και 6 Μαΐου συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά στην οποία συζητήθηκε ο προγραμματισμός των δράσεων για την αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Συζητήθηκε η επίσπευση της προκήρυξης για τη στελέχωση της ΜΕΘ με ιατρούς αντίστοιχης ειδικότητας, τέθηκαν τα προβλήματα που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου με ειδικότητες που επί χρόνια απουσίαζαν και με επικουρικό προσωπικό, ώστε να παρέχονται πληρέστερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες του Κιλκίς.

Πραγματοποιήθηκε, επίσης, συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κ.Τ.Υ.Π. Αθανάσιο Γιάνναρη, το γενικό διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ Θεόδωρο Κυριαζόπουλο και τη διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού Αγγελική Βιτωράτου, κατά την οποία συζητήθηκε το ζήτημα της ρυθμιστικής μελέτης και προγραμματίστηκε εντός του μηνός Μαΐου η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο μελετητή και η προσέλευσή του στη συνέχεια στο Γ.Ν. Κιλκίς για την έναρξη των εργασιών του.

Παράλληλα τέθηκε επί τάπητος η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου και προγραμματίστηκε εντός των αμέσως επομένων μηνών η ανακοίνωση της διακήρυξης για τη μελέτη του έργου.

Κατόπιν, τη Δευτέρα 10 Μαΐου ο διοικητής συναντήθηκε με τον διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. Δημήτριο Τσαλικάκη στα γραφεία της Υ.ΠΕ. στη Θεσσαλονίκη, όπου εξειδικεύτηκαν τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τον οργανισμό του Γ.Ν. Κιλκίς και ειδικότερα τη στελέχωση των νέων οργανικών θέσεων για την λειτουργία της ΜΕΘ, αλλά και τα χρόνια προβλήματα στελέχωσης του Νοσοκομείου με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που από ετών έχουν εκλείψει. Ειδικά ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού συζητήθηκε η μελέτη και δημιουργία χώρων αρνητικής πίεσης, οι οποίοι θα παραμείνουν και θα χρησιμεύσουν για την αντιμετώπιση και άλλων ασθενειών.

Μέσα στη δίνη της καθημερινής μάχης με τον αόρατο εχθρό και των εγγενών αδυναμιών που αντιμετωπίζει ένα επαρχιακό νοσοκομείο, η διοίκηση του Γ.Ν. Κιλκίς προσπαθεί με κάθε μέσο να το στηρίξει, αναπτύξει και ενδυναμώσει και δίνει την υπόσχεση πως θα ασκεί διαρκείς πιέσεις για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει, ώστε μέσα σε σύντομο χρόνο να παραχθούν αποτελέσματα, να επωφεληθούν τα μέγιστα οι πολίτες και να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]