Πολιτική

Στην α΄πεντάδα δημοτικότητας υφυπουργών ο Γ.Γεωργαντάς

Tα αποτελέσματα πανελλαδικής δημοσκόπησης ,η οποία διενεργήθηκε τον Ιούνιο, δημοσιοποίησε η γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων “kapa Research”.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού το επόμενο διάστημα γεννά και το παρακάτω ερώτημα: Ποιοί υπουργοί θα πρέπει να αναβαθμιστούν στον ανασχηματισμό, ποιοί να παραμείνουν στις θέσεις τους, ποιοί να υποβαθμιστούν και ποιοί να απομακρυνθούν; Οι απαντήσεις φέρνουν τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη στην πρώτη θέση με διαφορά, επιβεβαιώνοντας το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής κατά την τρέχουσα περίοδο. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με την ελληνοϊταλική ΑΟΖ στην «φαρέτρα» του, ο υπουργός εθνικής άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ η πεντάδα διαφοροποιείται με τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να καταλαμβάνουν την τρίτη και τέταρτη θέση αντιστοίχως, «εκτοπίζοντας» τους Νίκο Δένδια και Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι πρωταγωνιστές των κρίσεων του Έβρου και του κορωνοϊού: Πρώτος ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς και δεύτερος ο υφυπουργός εθνικής άμυνας και συντονιστής στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Αλκιβιάδης Στεφανής. Τους δύο ακολουθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι δύο υφυπουργοί του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, εισπράττοντας από την γενικότερη αποδοχή που απολαμβάνει το συγκεκριμένο υπουργείο.

Ευρήματα τα οποία καταδεικνύουν, ότι αν τελικώς ο “καυτός”, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους μετεορωλόγους Ιούλιος, αποδειχθεί μήνας ανασχηματισμού, δεν θα “κάψει” την κιλκισιώτικη κυβερνητική μας εκπροσώπηση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα