Γενικά

Στήλες θερμομέτρησης σε δημοτικά κτήρια και σχολεία του Κιλκίς

Αξιοποιώντας τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας η Δημοτική Αρχή προμηθεύθηκε και εγκατέστησε συστήματα θερμομέτρησης σε δημόσιους χώρους ως πρόσθετο προληπτικό μέτρο ασφάλειας για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

Επιδαπέδιες στήλες θερμομέτρησης, δεκαεννέα στον αριθμό, έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους του δημαρχείου Κιλκίς, της Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, του ΚΕΠ Κιλκίς καθώς και σε όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης του Κιλκίς. Οι στήλες θερμομέτρησης λειτουργούν ως μηχανισμοί ανίχνευσης εμπύρετων εισόδων καθώς διαθέτουν:

– αισθητήρες τύπου IR, υψηλής ανάγνωσης θερμοκρασίας

-πολλαπλό θερμόμετρο ταυτόχρονης μέτρησης τουλάχιστον δεκαπέντε σημείων ώστε να επιτυγχάνεται ακρίβεια μέτρησης και δυνατότητα χρήσης σε ανθρώπους διαφορετικών υψών

-δυνατότητα γρήγορης και συνεχούς διέλευσης ατόμων

-δυνατότητα ανίχνευσης και καταμέτρησης ατόμων και στις δύο κατευθύνσεις διέλευσης

-ενσωματωμένη σειρήνα τύπου φάρου με οπτική και ηχητική ειδοποίηση.

Τα συστήματα θερμομέτρησης εξασφαλίζουν ακρίβεια μέτρησης σε πραγματικό χρόνο στους πολίτες, στους εργαζομένους του Δήμου – προσεχώς και στους μαθητές με την επαναλειτουργία των σχολείων – που προσέρχονται στις δημοτικές υπηρεσίες. Η μέτρηση της θερμοκρασίας γίνεται ανέπαφα και ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου.

Η ένδειξη θερμοκρασίας εμφανίζεται στο ειδικό καντράν ενώ υπάρχει φωτεινή και ηχητική ειδοποίηση όταν παρατηρείται υπέρβαση των φυσιολογικών τιμών θερμοκρασίας του σώματος.

Τα συστήματα θερμομέτρησης έχουν τη δυνατότητα καταμέτρησης των διελεύσεων ατόμων που εισέρχονται ή εξέρχονται από το χώρο ώστε να ελέγχεται ορθότερα η κίνηση ενώ διασφαλίζουν τα προσωπικά δεδομένα καθώς δεν καταγράφεται η ταυτότητα των ατόμων που θερμομετρούνται.

Η δαπάνη για την αγορά και τοποθέτηση των επιδαπέδιων αυτοστηριζόμενων στηλών θερμομέτρησης ανήλθε σε 65.968 ευρώ και καλύπτεται από τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την αντιμετώπιση του Covid – 19.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα