Συνεργασία μεταξύ Παιονίας και Κιλκίς στον τομέα κοινωνικής πρόνοιας

Πολιτική /

Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας Κιλκίς Δημήτριος Τσαντάκης είχε σήμερα συνάντηση με την ομόλογό του της Παιονίας Εβελίνα Πολιτίδου με αντικείμενο την εκχώρηση μέρους των αρμοδιοτήτων της διεύθυνσης κοινωνικής προστασίας του δήμου Κιλκίς στo αντίστοιχο τμήμα της Παιονίας με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής στα διοικητικά όρια του δήμου τους.
Στην συνάντηση συμμετέσχαν η διευθύντρια κοινωνικής προστασίας του δήμου Κιλκίς Στέλλα Ξάκη, ο προϊστάμενος της κοινωνικής προστασίας του Δήμου Παιονίας Θεοφάνης Σταματάκης και η κοινωνική λειτουργός του ΚΑ.ΠΗ Αξιούπολης Έφη Γιακουμίδου.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Ξάκη ο δήμος Κιλκίς παραδίδει ένα πλήρες και φροντισμένο αρχείο στον δήμο Παιονίας με επικαιροποιημένα στοιχεία που αφορούν σε αναθεωρήσεις προνοιακών επιδομάτων, εκκαθάριση φακέλων ως προς τους δικαιούχους, το οποίο θα εξυπηρετήσει αποτελεσματικά την λειτουργία της νέας προνοιακής υπηρεσίας στην Παιονία.
Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του δήμου Παιονίας κ. Πολιτίδου εξήρε την ετοιμότητα της αντιδημαρχίας κοινωνικής πρόνοιας του δήμου Κιλκίς στο θέμα της εκχώρησης των προνοιακής φύσης αρμοδιοτήτων στην Παιονία. Τα οφέλη από τη σύσταση προνοιακής υπηρεσίας είναι προφανή: Αποκεντρωτική λειτουργία της νέας υπηρεσίας, αποφυγή άσκοπης μετακίνησης των δικαιούχων της Παιονίας στην πόλη του Κιλκίς για την εξυπηρέτησή τους, αποφυγή εξόδων μετακίνησης και σπατάλησης χρόνου και τέλος ευελιξία στη λειτουργία της διεύθυνσης κοινωνικής προστασίας του δήμου Κιλκίς.
Ο κ. Τσαντάκης πρότεινε στην κ. Πολυτίδου συνεργασία για θέματα κοινού ενδιαφέροντος με αιχμή και την αξιοποίηση προγραμμάτων από το νέο Ε.Σ.Π.Α.(Σ.Ε.Σ. 2014 – 2020), πρόταση η οποία και έγινε ασμένως αποδεκτή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα