Πολιτική

Στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ζητεί η «Ελληνική Λύση»

Γιά «κενά στον τομέα της πυρασφάλειας του Κιλκίς» κάνει λόγο ο βουλευτής β΄ Θεσσαλονίκης της «Ελληνικής Λύσης» Κωνσταντίνος Χήτας, μετά το ρεπορτάζ που δημοσίευσε ο “Μαχητής” και κατέθεσε στην Βουλή σχετική ερώτηση προς τoν υπουργό προστασίας του πολίτη.

Στην ερώτησή του ο κ.Χήτας αναφέρει τα εξής:

“Κύριε υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες του Κιλκίς και σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Μαχητή”, πρόσφατη πυρκαϊά, που ξέσπασε σε παλιό λατομείο στους πρόποδες του δασώδους λόφου Αγίου Γεωργίου του Κιλκίς, ανέδειξε τα κενά, που αντιμετωπίζει η πυρασφάλεια στον ομώνυμο νομό.

Στο νέο παρατηρητήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο είναι τοποθετημένο σε λανθασμένο σημείο της κορυφής του λόφου, σε σχέση με το παλαιό που προϋπήρχε, περιορίζεται σημαντικά το οπτικό πεδίο του όποιου παρατηρητή πυρασφάλειας, εξ αιτίας της ακαταλληλότητος του σημείου στο οποίο είναι εγκαταστημένο το παρατηρητήριο, ενώ, επί πλέον, αυτό  παραμένει επί χρόνια ανενεργό.

Συνέπεια της μη κατόπτευσης της περιοχής από παρατηρητή πυρασφάλειας, λόγω των ανωτέρω προβληματικών συνθηκών, ήταν  να μην ειδοποιηθούν εγκαίρως οι πυροσβεστικές δυνάμεις γιά την προαναφερθείσα πυρκαϊά, με αποτέλεσμα το χάσιμο πολύτιμου χρόνου.

Επί πλέον, ο τοπικός τομέας της πυρασφαλείας εξασθένησε στα μέσα της δεκαετίας του 2010, όταν μονιμοποιήθηκαν οι τότε εποχικοί πυροσβέστες. Επιπροσθέτως, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Κιλκίς τα προηγούμενα χρόνια αποστρατεύθηκαν αρκετά στελέχη, με συνέπεια, και λόγω μη αναλόγου αναπληρώσεως στις ζωτικές θέσεις που κατείχαν, να παρατηρηθεί κενό στην πυρασφάλεια αλλά και στο επιχειρησιακό σκέλος των πυροσβέσεων της ευρύτερης περιοχής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να αναλάβετε αμέσως τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να αυξηθεί η στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες του Κιλκίς, με ωφέλιμο επακόλουθο την ικανοποιητική λειτουργία των παρατηρητηρίων πυρασφαλείας του ομώνυμου νομού, κατά την εκάστοτε αντιπυρική περίοδο;”.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα