Πολιτική

Στελέχη ΝΔ Κιλκίς: «Η ελληνική φέτα παραμένει προστατευόμενη»

Την Παρασκευή 3.3.17 στα γραφεία της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία του βουλευτή Γιώργου Γεωργαντά, του περιφερειακού συμβούλου Κώστα Γιαννόπουλου, του θεματικού υπευθύνου αγροτικού Αλέκου Σημαιοφορίδη και του προέδρου της ΝΟΔΕ Κώστα Βιολιτζή, συνάντηση με κτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες τυροκομείων του νομού μας, για την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Καναδά (CETA).

Στην συνάντηση επιχειρήθηκε να ενημερωθούν αναλυτικά οι εμπλεκόμενοι για όλες τους παραμέτρους της συμφωνίας, κάτι που βοήθησε σημαντικά και η τηλεφωνική συμμετοχή της ευρωβουλεύτρια Μαρίας Σπυράκη.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

«…Σε κάθε περίπτωση, το ισοζύγιο της Συμφωνίας αυτής είναι θετικό για την Ελλάδα και σε αυτό στηρίχτηκε η υπερψήφισή της από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία για την Ελλάδα εκλείπουν οι δασμοί 8% -12% για μία σειρά ελληνικών αγροτικών – και όχι μόνο – προϊόντων.

Άρα, οι Έλληνες παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγή τους, να διαφημίσουμε ως χώρα το γνήσιο προϊόν φέτα και να το πουλήσουν με ευκολία, αφού η ζήτησή της, μόνο στην Ευρώπη, είναι πενταπλάσια της σημερινής παραγωγής μας.

Επί πλέον, η ελληνική φέτα παραμένει απολύτως προστατευμένη στην Ευρώπη.

Τέλος, μετά από ανταλλαγή θέσεων και απόψεων, συμφωνήθηκε από όλους ότι τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα είναι βαθιά και διαρθρωτικά και ότι απαιτούνται ριζικές τομές για την ποιοτική αναβάθμιση του».

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]