Πολιτική

Ο Στέφανος Παραστατίδης στην επιτροπή για τη διεύρυνση της Κεντροαριστεράς

Η Φώφη Γεννηματά αναλαμβόνει προσωπικό το δύσκολο έργο της διεύρυνσης των δυνάμεων του κόμματός της, ώστε να κάνει την Κεντροαριστερά πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, άναψε και επίσημα το «Πράσινο Φως” ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διεύρυνσης του Κινήµατος Αλλαγής.

Ένα εγχείρημα που δεν θα περιορίζεται στα, όρια του κινήματος Αλλαγής, αλλά θα συσπειρώνει ευρύτερες. προοδευτικές δυνάμεις, που εμπνέονται από τις αρχές της Σοσιαλδηµοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς και του Προοδευτικού Κέντρου και μπορούν να συμβάλλουν σε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Για τον σκοπό αυτόν έχει συγκροτηθεί επιτροπή, αποτελούµενη από τους Κώστα Σκανδαλίδη, Θόδωρο Μαργαρίτη, Πέτρο Ευθυμίου, Στέφανο Παραστατίδη και Γιάννη Μεϊµάρογλου, η οποία θα κινηθεί σε δύο επίπεδα. Αρχικά σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε να κάνουν πράξη τη διεύρυνση από «κάτω προς τα πάνω» και στη συνέχεια σε κεντρικό, ετοιµάζοντας ένα κείµενο κάλεσμα, (εν είδει κεντρικού μανιφέστου), σε µια σειρά από προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.

Όσον αφορά το περιφερειακό επίπεδο, στο «τραπέζι έχει πέσει η πρόταση να συγκροτηθούν επιτροπές στήριξης του εγχειρήματος της διεύρυνσης ανά νομό της χώρας, στις οποίες θα προσκληθούν να µετέχουν αδρανοποιημένα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. της Ανανεωτικής Αριστεράς και του Ποταμιού.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα