Γενικά

Γιατί η Ιταλία έχει περισσότερα κρούσματα – Οι αδύναμοι της κρίσης του Κορονοϊού

Aν αναρωτιέστε γιατί η Ιταλία έχει περισσότερα κρούσματα σε σχέση πχ με τη Γερμανία, δείτε λίγο τον πίνακα που επισυνάπτω (via Henrik Enderlein). Εκεί θα διαπιστώσετε απλώς ότι βρίσκεται 9 ημέρες πίσω.

Τούτο δεν σημαίνει ότι η πορεία θα είναι πανομοιότυπη. Ο αριθμός των κρουσμάτων θα εξαρτηθεί από τα μέτρα που θα πάρει η χώρα, την τήρηση αυτών, τη δική μας συμπεριφορά, τη συλλογική ευθύνη. Όπως και ο αριθμός των θανάτων.

Στη γειτονική Ιταλία οι θάνατοι αφορούν σε >70ετών σε ποσοστό 91%. (2% είναι μεταξύ 50 και 59 ετών, 7% μεταξύ 60-69 ετών, 32% μεταξύ 70-79 ετών, 45% μεταξύ 80-89 ετών και 14% άνω των 90 ετών -via Corriere della sera).

Και βεβαίως υψηλού κινδύνου είναι οι καρδιοπαθείς, οι διαβητικοί, οι αναπνευστικοί, οι καρκινοπαθείς, οι ανοσοκατασταλμένοι.
Αυτός είναι ο λόγος που επιμένουμε για μη συναθροίσεις σε ΚΑΠΗ, εκκλησίες, καφενεία και οποιουσδήποτε χώρους που είναι εστίες ηλικιωμένων. Όπως και η μεγάλη προσοχή στην επαφή μαζί τους. Διότι δεν αρκεί να μείνουν σπίτι. Πρέπει να προφυλαχθούν και από την επίσκεψη του ιού.

Αυτοί είναι οι αδύναμοι αυτής της κρίσης. Και χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα